Sant Jordi i El Trèvol Màgic, estrelles de la Biblioteca el mes d’abril

santjordiA l’abril, la llibreria i papereria El Trèvol Màgic substitueix el Celler Serra Sant Mateu com a convidat a l’aparador que cada mes la Biblioteca de can Llaurador destina a la promoció d’un negoci o establiment comercial de la població.

Coincidint amb la celebració de la Setmana Cultural a l’entorn de Sant Jordi, la Biblioteca de Teià entra en estat d’ebullició. Per anar fent boca, de l’1 al 21 d’abril, els usuaris de l’equipament podran recollir els seus números per participar en el sorteig d’una panera cultural farcida de llibres, ampolles de vi i una rosa per gentilesa d’El Trèvol Màgic, la Farmàcia Muñoz Casadevall, el Celler Serra Sant Mateu i el Racó de les Flors, respectivament.

Activitats infantils
Coincidint amb el Dia Internacional del Dia Infantil, avui dimarts a les 18h tindrà lloc una nova sessió de Teià explica contes, amb Hans Christian Andersen com a protagonista. La narradora Glòria Prats explicarà algunes rondalles i, a continuació, els infants podran entretenir-se pintant els seus personatges.

El dia 18, en tornar de vacances de setmana santa, als nens i nenes els espera una edició de L’hora del conte inspirada en la llegenda de Sant Jordi. La rondallaire Mon Mas parlarà de dracs vermells, blaus i virolats a Drac de Dracs.

Sant Jordi
Els actes de celebració del dia de la rosa i el llibre començaran el dia 19 amb una acció poètica que transformarà per unes hores els carrers i racons que van del passeig de la Riera a la plaça de Sant Martí.

El plat fort serà divendres 21. A les 17h, Òmnium Cultural convida tots els infants a participar en la confecció d’un llibre gegant de Sant Jordi. A les 18h, el Club de lectura de la Biblioteca dedicarà la sessió a comentar l’obra de William Shakespeare Ricard III. A les 19h, la poetessa Rosa Maria Arrazola recitarà el poemari Nero, nero, nas per a nens i nenes de més de 7 anys, acompanyada de la música i la veu de la pianista Cristina Rabell. I a les 20.30h, l’artista local Joan Casellas posarà fi a la vetllada amb la performance La memòria de la pedra.

L’endemà dissabte al migdia, la Biblioteca acollirà la presentació de l’obra Barcelona, ciutat de llibres, a càrrec de la seva autora: la historiadora, escriptora i editora Isabel Soriano.

El punt i final a la diada arribarà dimecres 26 amb la presentació de la Guia de recursos de les Biblioteques Municipals del Maresme 2017, a càrrec de la directora de l’equipament, Ivana Ares. Enguany, la guia de recursos està dedicada als oficis antics i, en el cas de Teià, l’acte inclourà una taula rodona a l’entorn del mester de picapedrer que comptarà amb la participació de Josep Maria Balada, Emili Ribes i Andreu Valls.

Exposicions
Durant aquest mes, la Bibloteca acollirà tres exposicions. Del 10 d’abril al 5 de maig serà el torn de Pessigolles, un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil a través de les emocions i els sentiments dels seus personatges.

Del 18 d’abril al 2 de maig es podrà visitar una exposició de fotografies commemorativa dels 10 anys de l’Escola Bressol Municipals Els Galamons, i del 24 d’abril al 30 de juny hi aterrarà Viu-Conviu. Un disseny per a tothom, una escola per a cadascú: una mostra produïda per l’Institut Maremar del Masnou basada en els valors de la solidaritat, la cooperació i la participació activa com a instruments per promoure la inclusió educativa i social. El dia 27 tindrà lloc una xerrada del director del centre, Josep Lluís Martínez, i una taula rodona sobre aquesta temàtica en la qual participaran diferents ex-alumnes del centre que han fet carrera professional en l’àmbit del treball social.

Ajuntamentdeteia