L’Ajuntament declararà la fàbrica ruïna urbanística i dóna 48 hores per tapiar-ne els accessos i reforçar-ne el tancament perimetral

Avui dilluns, a primera hora de la tarda i a la vista de l’informe emès pels serveis tècnics municipals, l’Ajuntament de Teià ha dictat una resolució per requerir la propietat de la fàbrica abandonada on ahir es va produir la mort d’un adolescent que procedeixi, en un termini màxim de 48 hores des de la seva notificació, a reposar el tancament perimetral de la finca, així com a paredar totes les obertures situades en la planta baixa de l’edifici amb l’objectiu d’evitar l’accés a la propietat.

En cas que no es doni compliment al requeriment efectuat, l’Ajuntament procedirà a la seva execució subsidiària amb despeses a càrrec dels obligats, de conformitat amb el que disposa l’article 102 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Amb la mateixa finalitat i de forma paral·lela, l’Ajuntament incoarà un expedient per a la declaració de ruïna urbanística de la construcció, atès que presenta danys que comprometen la seguretat de les persones i no es poden autoritzar obres de consolidació ja que l’edifici es troba fora d’ordenació, d’acord amb el planejament urbanístic del municipi i l’article 82 de DL 64/2014.

Tres dies de dol

Els fets van tenir lloc ahir a la tarda, quan el sostre de l'edifici va cedir i un noi de 13 anys que hi havia accedit va caure d'una alçada de més de 10 metres. L'adolescent era veí del Masnou, on estudiava a l'Institut Maremar, i estava molt vinculat a Teià, ja que era jugador del Teià Futbol Cinc. 

Aquest matí, l’Ajuntament de Teià ha reiterat el condol a la família, amics i companys i ha declarat tres dies de dol oficial en què les banderes onejaran a mig pal.


Ajuntamentdeteia