El ple aprova el projecte executiu del clavegueram de la Riera

Visita presidenta DibaEl ple de la corporació celebrat dijous va començar guardant un minut de silenci pel jove accidentat que el passat diumenge va perdre la vida en un edifici abandonat de la població, i va finalitzar amb la felicitació i l’agraïment de tots els grups municipals a les persones, entitats i empreses que van col·laborar en l’organització de la primera fira Maridatge dels sentits. En aquest sentit, l’Ajuntament va lliurar a mossèn Xavi Pich un oli original de la pintora Josefina Ripoll per regraciar la implicació i les facilitats donades per la parròquia.

El ple també va voler reconèixer de forma expressa “la dedicació durant molts anys de Joan Botey” com a jutge de pau substitut i va donar la benvinguda a la seva substituta, Gisela Clavell.

880.000 euros
Acte seguit es van abordar els diversos punts de l’ordre del dia, els quals van ser aprovats per unanimitat de tots els grups: Acord amb Teià-ERC, PDeCAT i GT.

En el capítol d’obra pública destaca l’aprovació del projecte executiu de renovació del clavegueram del passeig la Riera, la redacció del qual ha estat finançada en un 80% per la Diputació de Barcelona a través del pla de serveis de 2016. L’alcalde, Andreu Bosch, va explicar que es tracta d’un “projecte complex des dels punts de vista urbanístic, hidràulic i de mobilitat”, la qual cosa n’eleva el cost fins als 880.000 euros, IVA inclòs.

La portaveu de GT, Maria Teresa Casellas, va assenyalar que “és una obra que s’ha de fer” i va expressar el seu desig que “les empreses que es presentin a la licitació baixin el preu”. També l'alcalde va pronosticar que "hi haurà molta concurrència".

En aquests moments, l’Ajuntament disposa d’un ajut directe de 300.000 euros de la Diputació, als quals caldria sumar 175.000 euros més d’un préstec a interès zero atorgat per la institució provincial. Durant la sessió, l’alcalde va informar que aquell mateix dia s'havia reunit amb la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, per estudiar vies de finançament suplementàries, i va avançar que li trametria aquest acord del ple per “donar més força” a la petició.

En tractar-se d’una obra prioritària de sanejament, l’Ajuntament confia a rebre una dotació complementària de l’ens provincial. “Quan en coneguem l’import, llavors haurem d’establir el mecanisme adient per cobrir la diferència amb recursos propis a nivell pressupostari perquè al llarg d’aquest any puguem treure l’obra a concurs”, va dir Bosch.

A més, el ple va aprovar el projecte de les obres d’accessibilitat redactat pels serveis tècnics municipals del carrer de Margarida Xirgu i el tram del torrent de casa Bru comprès entre els carrers de Joan Torrents i Josep Sabatés per un import d’execució de 38.563 euros, IVA inclòs.

Seguiment del ‘Tomicus’
A proposta de la regidoria de Medi Ambient, el ple va aprovar una moció a favor de la gestió sostenible dels boscos del Maresme com a instrument per prevenir l’extensió de la plaga del Tomicus que afecta el pi pinyer. El text expressa el seu suport a l’Agència de Boscos del Maresme recentment creada pel Consell Comarcal, i demana al Departament d’Agricultura de la Generalitat que declari el Maresme “zona d’especial afectació” per tal de facilitar l’accés a subvencions i plans de treball per a la gestió forestal. La regidora Montse Riera va anunciar també la creació d’una comissió de seguiment d’aquests acords.

Per últim, el ple va donar el seu vistiplau al protocol per a la protecció dels treballadors dels Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament davant de possibles agressions de persones usuàries, d’acord amb les recomanacions del Consell Comarcal.


Ajuntamentdeteia