Nou abonament més barat per anar a la platja i aparcar en zona taronja

zona taronjaCoincidint amb l’inici de la temporada de bany, avui, 1 de juny, entren en vigor les noves taxes perquè els vehicles domiciliats a Teià i Alella puguin estacionar a les zones taronges que l’Ajuntament del Masnou té habilitades per anar a les seves platges. La novetat, en relació a anys anteriors, és la creació d’un abonament de mitja temporada que permet als residents de Teià i Alella d’aparcar-hi tants dies i tantes hores com vulguin entre l’1 de juny i el 31 de juliol, o bé entre l’1 d’agost i el 30 de setembre, per 25,75 euros.

Aquesta nova modalitat obeeix a les gestions realitzades per l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, i és el resultat de fraccionar en dos l’únic abonament vigent fins ara, que era per a tota la temporada (de juny a setembre) i que ascendia a 51,5 euros, segons que ha reconegut el regidor de Mobilitat i Via Pública del Masnou, Joaquim Fàbregas. Bosch es declara satisfet per l’adopció d’aquesta mesura “més flexible” i Fàbregas explica que la nova tarifa és més assequible i queda amortitzada a partir del quart dia d’utilització. El nou abonament també és econòmicament més competitiu perquè permet d’evitar el pagament de mesos en què els possibles usuaris són fora de vacances, especialment l’agost.

Al costat del nou abonament de mitja temporada, segueixen en vigor les tres modalitats de pagament clàssiques: el tiquet de matí o tarda (fins a 6 hores) de 3,5 euros; el tiquet diari (fins a 10 hores) de 6 euros, i l’abonament per tota la temporada (de l’1 de juny al 30 de setembre) de 51,5 euros. Els tiquets s’obtenen pagant directament en els parquímetres situats a la via pública, mentre que els abonaments cal sol·licitar-los presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Masnou (OAC, telf. 93 557 17 00), situada al carrer de Roger de Flor, núm. 23. En aquest cas, cal presentar-hi el certificat d’empadronament i el rebut de pagament de l’impost de vehicles a Teià, o qualsevol altre document que ho acrediti. Un cop completat el tràmit, el sol·licitant rep un adhesiu identificatiu que cal col·locar al parabrisa del vehicle, en lloc ben visible.

Zones d’estacionament
Les zones taronges més properes per als teianencs se situen als sectors de Voramar 1 i 2, entre el parc de la Nimfa i la zona comercial que hi ha a l’entorn de la carretera N-II i la Riera de Teià. Existeix una tercera zona taronja a can Teixidor, entre el Bell Resguard i Montgat, més pròxima als veïns d’Alella.

Ajuntamentdeteia