Les llegendes i el llibre electrònic, protagonistes del Casal d’Estiu

CasalAvui dimecres, dia 14, a les 20h, l’Ajuntament de Teià organitza una reunió informativa sobre el Casal d’Estiu, a La Unió. Enguany, l’adjudicació del servei ha recaigut en l’agència de serveis de lleure i animació Brúixola, amb més de vint anys d’experiència en el món del lleure.

Com sempre, el Casal ofereix la possibilitat d’assistir-hi del 26 de juny al 28 de juliol, o bé de reservar-hi plaça cada setmana. Existeixen diverses combinacions horàries: matí de 9 a 13h, o bé matí i tarda de 9 a 17h amb la possibilitat de quedar-se o no a dinar, així com un servei complementari de permanències de 8 a 9h.

El gruix de les activitats es realitzarà a l’Institut Turó d’en Baldiri, si bé s’utilitzaran altres instal·lacions municipals com la piscina de Sant Berger un dia fix a la setmana. A més, la resta de dies s’organitzaran jocs aquàtics amb un canó d’escuma per passar-s’ho bé i combatre la calor, i cada dijous es farà una excursió en autocar fora de la població. S’hi anirà, per exemple, a jugar al parc de Francesc Macià a Malgrat de Mar, a fer cabanes al Parc del Montnegre i el Corredor, a resseguir una riera d’Arbúcies o a llançar-se per una tirolina de 100 metres a Castellnou de Bages.

La proposta s’adreça a nens i nenes de 3 a 11 anys, amb continguts i activitats concebudes per a les diferents franges d’edat. El Casal està dirigit i dinamitzat per un equip d’educadors formats en les diferents necessitats del projecte, reforçat per un grup de suport en ocasió d’activitats extraordinàries (rocòdrom, canó d’escuma, bicicletes, jocs gegants, llits elàstics, titelles, circuits amb vehicles de rodes, jocs i danses tradicionals...). També s’ha programat una estada d’un dia sencer al Casal i un joc de nit per fomentar la col·laboració entre petits i grans.

A més, els organitzadors de l’activitat destaquen el foment del creixement personal i la creativitat mitjançant racons específics de música o expressió lliure, per exemple, amb la intenció de potenciar les aptituds de cada participant.

Centre d’interès
Totes les activitats del Casal giraran al voltant d’un eix argumental: un llibre d’històries mil·lenàries anomenat Llegendum que és perseguit i es refugia a les muntanyes de Teià. La seva única amistat és la Veu. Junts busquen algú a qui confiar el seu llegat. D’aquesta manera, troben un llibre digital, l’Evi, capaç d’emmagatzemar i transmetre el seu saber a les noves generacions. Però ell també patirà un contratemps: rebrà un cop i perdrà la memòria. Caldrà, doncs, que entre tots els participants al Casal l’ajudin a recuperar-la per gaudir de les seves narracions.

En el decurs d’aquesta aventura, cada setmana es presentarà una ambientació i una història autoconclusiva –que començarà dilluns i acabarà divendres– plena d’enigmes, proves i personatges fantàstics.

Inscripcions
El Casal començarà el dia 26 de juny i encara hi ha temps per apuntar-s'hi fins al pròxim divendres dia 16 a les oficines de l’Ajuntament (pel matí, de 9h a 14h, i dijous a la tarda de 17h a 20h).

Trobareu la graella de preus, així com una relació detallada de la documentació que cal aportar-hi, clicant aquest enllaç. Com ja és habitual, el segon o posteriors germans empadronats a Teià gaudiran d’un descompte del 25% sobre el preu setmanal.

Ajuntamentdeteia