Agraïment popular de Teià al metge Joaquim Armengol

Quim02Prop de 300 persones van acompanyar ahir al vespre al doctor Joaquim Armengol en l’acte de reconeixement públic que li van tributar l’Ajuntament i el poble de Teià pels seus 19 anys de dedicació als seus veïns i veïnes com a metge del Centre d’Atenció Primària (CAP). També va rebre les felicitacions dels seus companys de professió, tant de l’Institut Català de la Salut com directament dels equips d'Atenció Primària dels centres Teià-Ocata i Alella-Masnou per boca de la seva directora, Maria Viozquez.

En el seu parlament, l’alcalde, Andreu Bosch, va destacar la implicació d’Armengol en la salut i la vida dels seus pacients i va fer broma del temps d’espera que provocava precisament a causa del seu tracte personal, "tan humà, proper i distès". Bosch en va glossar "la dedicació abnegada i el tracte professional i afectiu pel benestar dels usuaris del CAP".

Per la seva part, la regidora de Sanitat, Gemma Rosell, va recordar l’arribada d’Armengol al poble, “com a metge del torn de matí, a l’antic consultori situat a La Unió”.

En nom del municipi, l’alcalde li va lliurar una reproducció del signaculum romà de Vallmora i la regidora va obsequiar-lo amb una imatge de la Riera de Teià de la dècada de 1960 en atenció a la seva afició per la fotografia.

Quim01Acte emotiu
L’homenatge d’ahir a la plaça de la Cooperativa es va organitzar amb discreció des del moment que l’Ajuntament es va assabentar de la jubilació del doctor Armengol, i ha comptat amb la complicitat de moltes persones.

La regidora de Sanitat, Gemma Rosell, explica que “va ser un acte d’homenatge a un professional de la medicina, però també a un amic. Serà un bon record per a ell i tots els que hem compartit la seva amistat perquè en Quim és una persona que ens ha deixat una empremta inesborrable”.

Després d’adreçar-se al públic i als seus familiars per donar-los les gràcies, Armengol va agafar una guitarra i va recitar un poema de Gabriel Celaya. A continuació i per a sorpresa de tots va aparèixer en escena el grup de cantaires de Teià per interpretar algunes havaneres i una caramella dedicada a ell. Per últim, Rosell va donar entrada als membres del Cor País Meu, una formació vocal barcelonina en la qual també canta Armengol. Al final, la festa va acabar amb cava de can Marcual i coca dolça i de romaní de can Biel per a tothom.

Ajuntamentdeteia