Teià es posa al servei del Govern per celebrar el referèndum

alcaldesAquest dissabte, 1 de juliol, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, va participar en l’acte de suport del món municipal de Catalunya a la democràcia i les institucions del país que va tenir lloc al paranimf de la Universitat de Barcelona. Al costat de mig miler d’alcaldes més, Bosch va traslladar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el “compromís cívic i democràtic” de l’Ajuntament de Teià amb l’organització del referèndum d’autodeterminació anunciat per al pròxim 1 d’octubre.

Convocats per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM), els batlles van subscriure una declaració en què es conjuren “per aconseguir que el conjunt de la societat catalana pugui expressar-se lliurement” i per això anuncien que posaran a disposició de l’organització del referèndum “els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis”. En el manifest, els alcaldes se supediten únicament a “la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya” i reiteren que “no ens farem enrere per cap entrebanc polític, jurídic o de qualsevol índole que pugui articular l’Estat”. En aquest sentit, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, va recordar que al món municipal “no li espanten els 400 processos judicials que té oberts” per l’adopció de determinats acords de ple, com és el cas de Teià.

Carta d’agraïment
L’acte de dissabte va tenir lloc després que el 9 de febrer, l’alcalde de Teià remetés sengles cartes al president i el vicepresident de la Generalitat manifestant que “l’Ajuntament de Teià rebutja l’ús de mesures coercitives que busquin impedir el dret de la ciutadania a expressar-se lliurement” i oferint-los “tots els espais que habitualment s’utilitzen com a col·legis electorals per a la celebració del referèndum”. El passat 16 de març, l’Oficina del President va acusar recepció de l’oferiment i va agrair “l’amabilitat del seu gest”.

Ajuntamentdeteia