La Coral Picarol, a la trobada internacional de joves cantaires a França

Picarol01Des d’ahir i fins al dia 20 de juliol, sis cantaires de la Coral Picarol de Teià són a Lió per participar en la vuitena edició del festival Europa Cantat Junior, dedicat a la convivència, el perfeccionament i l’intercanvi musical dels cors infantils de 8 a 18 anys. Les noies hi han viatjat acompanyades per la seva directora, Txell Bascompte, com a integrants de la delegació de 200 nois i noies del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC).

Durant el set dies que durarà el festival, assistiran a concerts, tallers i altres activitats formatives amb directors, intèrprets i compositors d’arreu del món, per la qual cosa representa una experiència única per aprendre al costat de professionals i cors d’alt nivell, així com per conèixer altres cultures i repertoris. En aquesta edició hi participen cors procedents d’Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Dinamarca, França, Groenlàndia, Israel, Madrid, Noruega, el País Valencià, Taiwan i la Xina, i professors d’Argentina, Canadà, Estats Units, Finlàndia i els Països Baixos.

Calendari de concerts
Les cantaires de Teià oferiran diverses actuacions amb la SCIC. La primera tindrà lloc avui, 14 de juliol, diada nacional de França, a les 20.30h a la basílica romànica d’Ainay de Lió. El repertori té dues parts: un musical format per una selecció de melodies populars catalanes arranjades en clau de swing i ritmes veneçolans, i un conjunt d’obres relligades per Josep Vila de les cantates que el SCIC ha estrenat al llarg dels seus 50 anys de trajectòria, conegut com L’enfilall.

Els dies 15, 17 i 18, les teianenques fondran les seves veus en un Cant comú amb un miler de cantaires més per interpretar peces de tota mena (clàssiques, tradicionals, de jazz, gospel i cançó francesa), sota la direcció del mestre Denis Thuillier. Per últim, el darrer dia faran un concert de cloenda sota la carpa del Circ Imagine, a Vaulx-en-Velin, en què mostraran el treball realitzat en els tallers.

Ajuntamentdeteia