La Policia Local recorda les mesures preventives a la llar per vacances

El robatoris a l’interior de domicilis constitueix la principal preocupació relacionada amb la seguretat dels habitants de Teià i del Baix Maresme en general. Segons el sots-inspector Norberto Fernández, la incidència d’aquest tipus de delicte a escala local ha baixat sensiblement respecte de l’any passat. Dels 30 robatoris registrats a finals de juliol de 2016 se n’ha passat a 21, gràcies a l’activació del Pla Operatiu d’Habitatge per part del cos de Mossos d’Esquadra i als dispositius de vigilància i control de la Policia Local.

A Teià, la Policia Local afronta el mes d’agost amb el mateix nombre d’efectius que durant la resta de l’any, de manera que se seguirà aplicant el protocol d’actuació previst pel que fa a les mesures de vigilància disuassòria i a l’establiment de controls de pas aleatoris i la identificació de vehicles sospitosos, en coordinació amb la resta de cossos de seguretat. El mes de març es va celebrar una Junta Local de Seguretat per coordinar-ne l’operatiu, i el mes de setembre se’n farà una altra de seguiment.

Autoprotecció
Tot i que l’estadística no difereix de la resta de l’any, l'estiu és una època propícia als robatoris en domicilis particulars per absència prolongada dels seus residents o bé per descuit a l'hora de tancar portes i finestres a causa de la calor.

En concret, la Policia Local recomana extremar la seguretat i observar aquests consells:

- Deixeu els objectes de valor en llocs segurs.

- Tanqueu tots els accessos a casa amb clau i connecteu l'alarma.

- Feu un inventari d'objectes amb el número de sèrie, marca i model per facilitar-ne la identificació en cas de robatori.

- No expliqueu que us absenteu de casa davant la presència de persones desconegudes.

- Demaneu a algú de confiança que us retiri la correspondència de la bústia.

- No deixeu senyals visibles que facin pensar que no hi sou.

- Desvieu les trucades del fix al mòbil per poder respondre en tot moment i no deixeu al contestador automàtic cap missatge que faci pensar que sou fora.

Trobareu més recomanacions en el document adjunt:
pdf ConsellSeguretatTeia_1.pdf 661Kb Downloads: 1,986

ConsellSeguretatTeia_1.pdf


Ajuntamentdeteia