S’obre el termini per escollir el Teianenc de l’Any per votació popular

Teianenc2017El passat mes de juliol el ple municipal va aprovar per unanimitat la creació d’un nou guardó honorífic per votació popular: el Teianenc de l’Any. Des d’avui, 6 de setembre, ja és possible presentar propostes per escollir el teianenc o la teianenca que durant el darrer any hagi destacat per algun acte concret o un fet extraordinari en l’àmbit social, cultural, esportiu o científic.

Segons la regidora de Participació Ciutadana, Sílvia Marcos, el procés d’elecció es farà per votació a partir de les propostes fetes pels veïns i veïnes majors de 16 anys. Les propostes dels candidats i les votacions es podran fer a través d’aquest formulari en línia, o bé de manera presencial a l’Oficina d’Atenció del Ciutadà de Ajuntament de Teià, La Unió i la Biblioteca de Can Llaurador.

Els candidats
Segons les bases de la convocatòria, pot optar al reconeixement qualsevol persona nascuda a Teià, que hi visqui o hagi viscut d'una manera prolongada al municipi o bé que hagi tingut una relació estreta amb el poble. Si el candidat és menor d'edat, es requerirà l'autorització dels seus tutors.

El procés d’elecció
El procés d’elecció de Teianenc de l’Any es farà en tres fases: del 6 al 26 de setembre, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Teià podran fer la seva proposta a candidat a través dels canals esmentats; del 27 de setembre al 17 d’octubre es faran les votacions –a raó d’una per cada elector- per escollir 3 finalistes d’entre totes les propostes presentades. Per últim, del 18 d’octubre al 7 de novembre s’escollirà el guanyador, d’entre els tres finalistes. El recompte de vots anirà a càrrec d’una Comissió de Garanties formada per la regidora de Participació, un tècnic municipal, un representant de la ciutadania, i el Teianenc de l’Any de l’edició anterior. Atès que es tracta de la primera edició, enguany cobrirà aquesta plaça Rosa Villaplana com a guanyadora del Tei de Plata 2016.

El lliurament
El guardó és purament honorífic i no té cap dotació econòmica. La persona guardonada rebrà una placa acreditativa en una mateixa cerimònia pública que tindrà lloc el dia de Sant Martí, 11 de novembre, en el marc de la Festa Major, coincidint amb el lliurament de la distinció del Tei de Plata.

Ajuntamentdeteia