L’Ajuntament de Teià fa explícit el seu suport a l’1-O durant la Diada

homenatge GerardTeià va obrir diumenge al vespre els actes en commemoració de l'Onze de Setembre amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Premià al parc de can Godó. Al final de l’acte, l’Ajuntament i el públic assistent van traslladar a la família de l’artista Gerard Rosés, recentment traspassat, la seva admiració i agraïment. Rosés va ser l’autor, l’any 1994, del monument a la més bella de totes les danses que es fan i es desfan, que justament aquell dia estrenava nova jardineria i il·luminació nocturna.

L’endemà dilluns va tenir lloc la tradicional ofrena floral davant el monòlit dedicat al coronel austriacista Sebastià Dalmau i al conseller en cap de Barcelona Rafael Casanova. L’acte va aplegar molts veïns i veïnes, així com una nodrida representació de les entitats cíviques, culturals i esportives del municipi, que van cobrir de flors els peus del monument.

11s AMinut de silenci
Durant el seu discurs, l’alcalde de la població, Andreu Bosch, va tenir paraules de reconeixement per als Mossos d’Esquadra per la seva actuació en ocasió dels atemptats de Barcelona i Cambrils del passat mes d’agost. Seguidament, Bosch va convidar els assistents a guardar un minut de silenci en record de les víctimes, mentre una colla d’infants va lliurar un pom de flors als sotscap de la policia de Catalunya al Baix Maresme, Jordi Rovira. “Aquests dies tots hem estat Barcelona, tots hem estat Cambrils i tots hem estat Ripoll”, va dir.

A continuació, l’alcalde es va referir al “moment transcendental que estem vivint” i va donar les gràcies al president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau, condemnats per la seva implicació en la convocatòria del procés participatiu del 9-N. Bosch va lloar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, “per la valentia i la dignitat institucional” amb què ha actuat a l’hora de facilitar el debat i votació de les lleis del referèndum i de transitorietat, i va reconèixer expressament el suport de Junts pel Sí i la CUP i el posicionament crític del sector de CSQP representat per Albano Dante-Fachín. Per últim, Bosch va congratular-se de la signatura del decret de convocatòria del referèndum d’autodeterminació del proper 1 d’octubre i va exalçar als voluntaris de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural “per haver empès la classe política del país on som ara”.

Després de denunciar la guerra bruta de l’Estat i l’actitud obstruccionista dels grups contraris al procés, l’alcalde va fer una crida a actuar amb calma i determinació: “Ens ho faran passar malament, ens perseguiran judicialment, penalment, per terra mar i aire. Només ens en sortirem amb una societat civil cohesionada, tolerant i plural, de bracet, com si fóssim un castell amb folre i manilles. Amb civisme i pacíficament, però amb tota la dignitat i legitimitat política i democràtica, sense renunciar als nostres drets fonamentals com a poble. Ja no hi ha marxa enrere”, va concloure.

decret 1oPortes obertes
Després de la interpretació dels Segadors a càrrec de les corals del poble i de la Banda Municipal, els membres de la corporació es van traslladar a la sala de plens de l’Ajuntament. Un cop allí i davant d’un nombrós grup de ciutadans que visitaven l’edifici amb motiu de la jornada de portes obertes, 12 dels 13 regidors d’ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT van estampar la seva firma al peu del decret de suport a la Generalitat en què l’Ajuntament es compromet a col·laborar en l’organització de la votació de l’1-O.

Per la tarda, molts teianencs i teianenques van participar a Barcelona en la manifestació de La Diada del sí.

Ajuntamentdeteia