Exposició fotogràfica a Ca l’Antiga sobre els boscos de la Serralada Litoral

expo foto ca l antigaAvui, dia 22 de setembre, a les 19.30h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica Imaginant la Serralada Litoral a l’espai d’art de Ca l’Antiga. L’entrada és lliure i anirà acompanyada d’una xerrada a càrrec de Joan Manel Riera, director de l’Escola de Natura del Corredor.

D’aquesta forma, l’espai d’art que dirigeix Mariàngels Pérez enceta la nova temporada 2017-2018 coincidint amb l’inici de la tardor i el 25è aniversari de la creació del Parc de la Serralada Litoral: una figura de protecció mediambiental que és gestionada per un consorci d’administracions públiques presidit per l’alcalde de Teià, Andreu Bosch.

Natura rebel
L’exposició és una mostra del treball del fotògraf José Antonio Sancho, resident al Masnou, que des de fa anys s’ha interessat per la natura. La presidenta de Ca l’Antiga descriu les imatges “com pinzellades fetes a l’atzar a la recerca d'indicis de natura rebel o inalterada”. Apassionat dels boscos, Sancho no havia retratat fins ara les pinedes i els alzinars del Baix Maresme i el Vallès Oriental, i ha quedat fascinat pel seu encís: “Quan t’endinses en el bosc en solitari de seguida t’adones que no és un territori amable, encara que portem mil·lennis intentant domesticar-lo”, diu Sancho. “Es com penetrar en la pròpia psique”.

L’obra de Sancho es podrà visitar a Ca l’Antiga fins al 22 d’octubre cada divendres i dissabte de 18h a 21h, i diumenge d’11h a 14h.

Més activitats
Per a Pérez, cada cop és més clar que “comença a arrelar una consciència ecològica” a nivell ciutadà que fins ara havia estat “bastant mandrosa”. Amb l’ànim de contribuir a difondre-la des del vessant artístic, Ca l’Antiga ha convidat dos artistes més “perquè ens mostrin la seva visió de la muntanya, del bosc, dels arbres, de la llum i del color en el marc de la celebració del 25è aniversari del Parc”. Es tracta de l’escultor Pere Baguena, que exposarà els seus treballs sobre fusta del 27 d’octubre al 19 de novembre, i de l’artista pluridisciplinària Alejandra Rubies, que realitzarà dos jocs poètics de llum i aigua els dies 10 i 18 de novembre a les 19h.

Ajuntamentdeteia