Teià dedica els dies 6 i 7 d’octubre a la gent gran

gent gran 2017L’Ajuntament de Teià, en col·laboració amb el Casal d’Avis de ca la Cecília, ha organitzat diverses activitats per als propers divendres i dissabte, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran. La regidora de l’àrea, Sílvia Marcos, explica que “enguany el programa es desdobla en dues jornades per donar cabuda a noves disciplines, d’una banda, i esponjar una mica més els actes, de l’altra, ja que l'any passat potser resultar un pèl atapeït”.

La filosofia serà la mateixa. Es tracta de “reivindicar el paper actiu de la gent gran a la nostra societat, tal com ha quedat palès a la vista dels darrers esdeveniments al país”, diu la regidora. “La programació té un vessant lúdic per passar-s’ho bé, i un altre de reflexiu en què es parlarà de la salut en termes físics i mentals. Per això la xerrada i el berenar serà saludable, d’acord amb les recomanacions de la doctora Carmen Ferrer”, experta en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Ramon Llull.

Per tal d’afavorir els hàbits saludables, l’Ajuntament ha editat un fulletó amb diversos consells sobre alimentació i activitat física.

Teatre i berenar
Divendres a les 18h, la sala gran de La Unió acollirà la xerrada Fer-se gran, una oportunitat, a càrrec de la psicòloga Assumpció Salat, que parlarà de com aprofitar el temps i de la importància de autoestima. A les 21.30h, el teatre de la Flor de la Palma obrirà el teló per veure la comèdia Ruth i Mercè, separades... i què?

L’endemà dissabte s’oferiran dues activitats esportives matinals: una cursa d’orientació amb sortida a les 10h al parc de can Godó, a càrrec de la Teresa Sabater del Club Excursionista Teià (CET), i una sessió de txi-kung a les 12 a La Unió, dirigida per la doctora Isabel Cusó.

El colofó al Dia Internacional de la Gent Gran tindrà lloc a les 18h a la Unió amb el berenar del 66è Homenatge a la Vellesa, amenitzat amb una actuació musical. La jornada es clourà amb el lliurament d’un obsequi a totes les persones majors de 74 anys. Per assistir al berenar, així com per sol·licitar el servei de transport per a persones amb mobilitat reduïda cal comunicar-ho abans de divendres al telèfon 93 540 93 50.

Ajuntamentdeteia