L’alcalde de Teià rep la solidaritat sarda de l’Alguer amb Catalunya

alguer01El mateix dia que milers de catalans es manifestaven a Barcelona a favor de la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, desenes de ciutadans algueresos expressaven el seu suport a la independència de Catalunya a la ciutat sarda de parla catalana. Al capdavant de la concentració hi havia l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, que era a l’illa per qüestions personals i acadèmiques. Davant dels assistents, Bosch va prendre la paraula per explicar-los que “l’Estat espanyol vol impedir l’exercici de la democràcia” i dir-los que “el missatge que arriba de Sardenya ens commou, ens emociona i ens estimula a seguir endavant”.

Organitzada per diverses entitats cíviques i partits polítics aplegats a l’entorn del Comitè de Solidaritat amb Catalunya, la convocatòria tenia com a objectiu “donar suport al diàleg demanat per les institucions catalanes”, defensar “el dret a decidir i la llibertat dels presos polítics” i denunciar “la repressió per part de l’Estat”. Per dur-la a terme, els seus impulsors van escollir l’escenari de l’Alguer pel seu simbolisme com a “petita part del territori nacional sard de llengua catalana, avui fèrtil punt d’encontre de cultures”.

Durant l’acte, tant l’activista polític Francesco Pala com el president d’Òmnium a l’Alguer Stefano Campus van assegurar que “Catalunya està plantejant una lluita que és de tots, i està pagant un cost molt alt” i van lloar-ne “l’esperit d’empenyo civil i de mobilització no violenta” del moviment independentista.

Davant les mostres d’afecte, l’alcalde de Teià va assegurar en una entrevista televisiva que estava “orgullós que la comunitat sarda organitzi aquest acte de suport a la democràcia i a la dignitat del poble català”.

Ajuntamentdeteia