Bárbara Furment deixa a l’acta de regidora

ple 261017aLa regidora del grup municipal de GT Bárbara Furment, a l’oposició, va comunicar ahir al ple de l’Ajuntament la seva renúncia a l’acta després de 6 anys i mig de dedicació als afers municipals. Furment, que va ser regidora d’Hisenda i Governació entre 2011 i 2013, va repassar els motius que la van impulsar a entrar en política, així com les raons que l’han dut a cloure aquesta etapa: “Em vaig presentar amb l’únic objectiu de treballar pel poble perquè se n’havia perdut l’esperit. Vam governar 2 anys i mig i vam aconseguir els nostres objectius, sense cap discussió. En aquest mandat, en canvi, poca oposició hem fet”, i va culpar de la situació la solitud de GT, “un govern que ha fet una mica d’ocultisme” i la rellevància que ha pres en els darrers mesos la política supramunicipal.

Furment va constatar el biaix de la corporació municipal pel que fa a la qüestió nacional i va revelar que al principi tenia previst “dimitir de GT i quedar com a regidora no adscrita” amb l’afany, justament, de donar veu “a aquest 30 o 40% de la gent que només té un representant”, però després de donar-hi voltes ha decidit dedicar-se a la família i l’activitat professional.

“No em vaig presentar per salvar el meu país. Això és cosa dels alts estaments”, va observar. Per a Furment, l’acció municipal “s’ha desviat, per no dir paralitzat” i s’ha produït “una fractura social i familiar que també ha trencat GT”, ja que “vam acordar que no es votaria mai una moció supramunicipal en nom de tot el grup”. Per tot plegat, va demanar “disculpes” als votants “que van creure que a GT tenien cabuda tots els teianencs”. “He perdut la il·lusió i per això cedeixo pas a una altra persona”, va sentenciar.

Furment va acabar la seva intervenció amb un record per a l’exalcalde Joan Castan “per la seva confiança”; als seus excompanys, “pels bons moments treballant pel poble”; als treballadors de l’Ajuntament, i a la seva família, especialment el seu fill, a qui va demanar “perdó per no seguir defensant el que volies”.

Reconeixement unànime
Les paraules de Furment van merèixer el reconeixement unànime dels grups municipals. La portaveu de GT, Maria Teresa Abella, va destacar que “fa 8 anys que vam iniciar el camí i estem més que orgullosos del que hem fet gràcies al que tu també has aportat. Ens sap greu la decisió, però la respectem. Potser és que les inquietuds dels nostres vilatans han canviat, no nosaltres”.

En nom del PDeCAT, Francesc Ribas, va lloar-ne la tasca com a regidora d’Hisenda i el “coratge” a l’hora de prendre “una decisió tan valenta”. “Ho dic de cor”, va reblar.

Per la seva part, Andreu Bosch, d’ERC-Compromís amb Teià, va ressaltar que “més enllà de les diferències polítiques i ideològiques, s’ha pogut parlar de tot” i va reiterar-li l’agraïment com a alcalde “per la responsabilitat i els sacrificis fets com a càrrec electe” amb el lliurament d’un pin d’argent amb l’escut del municipi, que Furment va recollir entre els aplaudiments del públic.

Ajuntamentdeteia