L’alcalde de Teià dóna suport al Govern de la Generalitat a Brussel·les

alcaldesL’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha expressat avui, en nom de tots els grups municipals del consistori, el seu suport institucional al Govern legítim de la Generalitat representat pel seu president, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret a Brussel·les. Bosch formava part de l’expedició de prop de 200 alcaldes catalans organitzada per l’Associació de municipis de Catalunya (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que aquest matí s’ha desplaçat fins a la capital belga amb tres objectius: fer explícita l’adhesió del món local al Govern català sorgit de les urnes del 27 de setembre de 2015; denunciar la suspensió i usurpació de les seves funcions per part del Govern espanyol a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, i ampliar el ressò mediàtic i contribuir a internacionalitzar el conflicte democràtic que viu Catalunya.

Des d’aquesta perspectiva, l’alcalde de Teià ha fet públic un missatge adreçat a la ciutadania europea i les seves institucions que diu així: “Aquesta és la lluita pacífica i pacífica dels alcaldes de Catalunya. Som alcaldes que han posat les urnes a disposició dels nostres conciutadans i que han obert les seus electorals de l'1 d’ octubre per la democràcia i la llibertat del poble català. Avui, més de 200 alcaldes som a Brussel·les, capital de la Unió Europea, per fer sentir la veu dels nostres municipis, per la defensa dels nostres drets humans i fonamentals com a poble i per denunciar la il·legalitat i la il·legitimitat de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, que ha anul·lat l 'autonomia política i parlamentària dels catalans, i sobretot per donar suport al nostre president i els nostres consellers a l'exili, representants legítims del Govern català. També som aquí per denunciar la situació indigne i inadmissible dels nostres presos polítics acusats de rebel·lió i altres delictes, la qual cosa demostra que la justícia espanyola està al servei del Govern espanyol”.

Brusselles01Agenda atapeïda
L’agenda d’actes dels alcaldes catalans a Brussel·les ha estat intensa. Només d’aterrar-hi, s’han desplaçat fins a les portes de la seu de la Unió Europea, acompanyats per diversos europarlamentaris, on han desplegat una pancarta demanant la llibertat dels membres del Govern i els activistes socials represaliats.

Per la tarda, els batlles s’han reunit al Palau Bozar amb el president i els consellers que són a Bèlgica en una conferència de premsa que ha estat retransmesa per les principals cadenes de televisió d’Europa. “S'hi havia de ser. Per dignitat”, ha afirmat Bosch, que s’ha sentit “molt content del suport i l’escalf que m’han fet arribar molts teianencs i d’altres persones a través de les xarxes socials”.

Cost del viatge
El cost del viatge ha representat una despesa de 300 euros que l’alcalde de Teià ha assumit íntegrament.

Ajuntamentdeteia