Les jugadores del Teià Futbol Cinc, decisives en la primera victòria al Mundial

MallenUn gol d’Anna Herrando a la sortida d’un córner a manca de 56 segons per al final del partit ha fet pujar el 3 a 2 definitiu davant de França i ha donat a Catalunya la victòria en el seu debut al Mundial de futbol sala femení que es disputa a Balaguer des d’ahir i fins al 26 de novembre.

A la primera part, una altra diana de la capitana Susana Mallén als 8 minuts de joc havia donat un avantatge de dos gols al combinat català que França ha igualat amb dues fuetades al final del primer període i a l’inici del segon. L’empat ha donat pas a un partit molt obert en què han proliferat les ocasions a tots dos costats i en què han estat decisives les intervencions de mèrit de la portera Laia Peries.

L’enfrontament ha estat retransmès aquest vespre en directe pel canal Esport 3 i ha comptat amb la presència a la grada d’un nodrit grup de seguidors teianencs i de l’alcalde Andreu Bosch, que han volgut donar suport al tècnic Christian Roldan i les quatre jugadores del Teià Futbol Cinc seleccionades: les esmentades Herrando, Mallén i Peries, a més de Laura Sugrañes.

Roldan01Solvència tècnica
Aquest és el tercer Mundial de futbol sala femení i el tercer en què Catalunya és dirigit des de la banqueta per Roldan. El seleccionador ja va guanyar el Mundial de Reus de 2008. “Aquell títol fa que les altres seleccions ens tinguin sempre molt de respecte”, assegura.

En aquesta ocasió, Brasil i Colòmbia parteixen com a favorites. A diferència de Sud-Amèrica, on el futbol femení s’ha professionalitzat, Roldan només ha disposat de dos mesos per preparar un equip format per jugadores amateurs que compatibilitzen l’esport amb la feina o els estudis. “El més important és superar la fase de grups”, recalca el seleccionador, en què Catalunya ha quedat englobada en el grup B amb França i Argentina com a rivals. Precisament demà dilluns, Catalunya es jugarà contra Argentina el pas a la següent fase del campionat.

Ajuntamentdeteia