Teià se suma al Dia contra la violència envers les dones

NO ES NO 2Teià commemora amb diversos actes i pronunciaments el Dia contra la violència envers les dones, a l’entorn del 25 de novembre.

Per començar, aquest mateix vespre és previst que el ple de l’Ajuntament aprovi una moció de condemna contra una xacra social que enguany ha causat la mort de 22 dones als Països Catalans. Només en els primers cinc mesos de 2017, el telèfon d’atenció a les dones en situació de violència masclista havia atès més 4.500 trucades.

La moció condemna “la discriminació reiterada d’una part de la població només pel fet de ser dona” i reivindica “una societat igualitària i garant dels drets humans”. El text denuncia “els casos més flagrants” com els assassinats o les violacions, així com “també totes aquelles violències simbòliques i quotidianes com la invisibilització de les dones en l’esfera pública o la hipersexualització dels seus cossos”. El ple també critica l’Estat espanyol per no protegir prou les dones que sol·liciten ordres d’allunyament, i per haver retallar la llei d’Igualtat efectiva aprovada pel Parlament de Catalunya.

Per tots aquests motius, l’Ajuntament expressa el seu rebuig a “qualsevol forma de violència masclista” i desigualtat per raó de gènere, i es compromet a “vetllar pel compliment dels protocols d’atenció a les víctimes”. Els grups municipals també acorden “impulsar campanyes de sensibilització, de prevenció i d’informació a tota la ciutadania i especialment als centres d’educació, els adolescents i els joves”.

Cine a can Llaurador i tallers a l’institut
Els actes de conscienciació i reivindicació pròpiament dits començaran demà divendres, dia 24, amb la projecció de la pel·lícula 7 diosas, a les 19h, a l'Espai can Llaurador. La cinta explica en clau tragicòmica la vida d’una fotògrafa d'èxit i sis amigues seves amb les quals es reuneix a la vigília del seu casament. L’activitat, organitzada conjuntament pel col·lectiu Dones 21 i Òmnium Cultural, inclou un debat posterior i la lectura d’un manifest.

De cara al proper dijous, dia 30, la Regidoria de Joventut ha programat sengles tallers sobre gènere i relacions igualitàries a l'Institut Turó d'en Baldiri per als alumnes de 3r i 4t d'ESO que seran impartits per l’Associació Candela i la Cooperativa Esberla, respectivament.

Ajuntamentdeteia