Noves millores i activitats de Nadal al celler romà de Vallmora

tallers familiars vallmora des2017Coincidint amb les festes de Nadal, el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora ha programat noves activitats per a adults i infants. Cada diumenge a les 11h s’ofereix un paquet familiar que inclou un taller de manualitats i una visita guiada al celler romà que finalitza amb el tast d’una copa de vi de la Denominació d’Origen Alella. L’activitat conjunta té un preu de 7 euros per als adults i de 5 euros per als menors d’edat. Els tallers sols (sense la visita) valen la meitat i es renoven cada trimestre, de manera que s’hi pugui repetir.

Aquest mes de desembre se’n farà un per aprendre a fer guarniments de Nadal amb suro els dies 10 i 24, i un altre per elaborar ungüents romans els dies 3, 17 i 31.

Maridatges sorpresa i tast solidari
A més de la visita guiada al complex, el públic que s’atansi a Vallmora cada dissabte i diumenge a les 12h serà obsequiat amb un maridatge sorpresa. Per últim, el dia 17 hi ha previst un tast de vins amb productes de proximitat, a càrrec de la sommelier Eli Vidal. Es tracta d’una iniciativa solidària amb La Marató de TV3 que té un preu de 7 euros, a més de l’aportació voluntària que cadascú vulgui fer.

millores vallmora des2017Millores en el jaciment
En paral·lel a aquestes novetats, l’Ajuntament de Teià ha promogut diverses actuacions de manteniment i restauració per valor d’14.9000 euros que han estat finançades per la Generalitat de Catalunya a través de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultura del Departament de Cultura. En concret, s’hi ha instal·lat un lona de geotèxtil i s'hi ha estès una capa de grava volcànica per protegir les restes arqueològiques, s’ha millorat la recollida d’aigües de la coberta de les premses així com el drenatge dels talussos, i s’ha anivellat la terrassa superior del jaciment amb la col·locació d’un panell metàl·lic per a la contenció de terres.

Ajuntamentdeteia