L’Ajuntament destina 25.000 euros a la rehabilitació dels baixos

baixosEls responsables dels Serveis Tècnics municipals supervisen aquests dies les obres de rehabilitació i conservació que s’estan efectuant per garantir l’estabilitat i la seguretat de la terrassa que dóna accés a l’Ajuntament. Amb un pressupost de 24.600 euros, els treballs afecten el sostre d’una cambra lateral de 40 metres quadrats que sosté l’ala dreta de la plataforma d’entrada a l’edifici consistorial.

Es tracta d’un soterrani amb dues portes a la Baixada de les Moreres que va ser construït fa molt de temps i que fa anys que es trobava apuntalat i sense ús a causa de la humitat i el mal estat dels forjats. Les filtracions d’aigua de pluja procedents de la coberta plana i les patologies dels materials de construcció utilitzats en el seu dia amenaçaven de provocar una situació de col·lapse estructural. Les darreres concentracions de persones a favor de la República i en contra de la repressió de l’Estat ja van motivar l’acordonament de la zona i finalment n’han accelerat la intervenció.

L’actuació es duu terme tant des de dalt, per millorar la impermeabilització del paviment exterior, com des de sota, amb l’objectiu de substituir el forjat de biguetes de formigó en una superfície de 12 metres quadrats i la reparar les esquerdes existents en la part inferior de la volta en una longitud de 8 metres.

Ajuntamentdeteia