Les obres del clavegueram i la recollida de residus, protagonistes del ple

quadres03El ple municipal de l’Ajuntament de Teià celebrat anit va ratificar la resolució de l’alcaldia del passat 22 de desembre per la qual s’iniciava l’expedient de licitació i contractació de les obres de renovació de la primera fase del clavegueram del passeig de la Riera. En concret, la resolució n’aprovava el plec de clàusules administratives, xifrava el pressupost dels treballs en 880.623 euros i establia un termini de 26 dies naturals d’ençà de la publicació de l’anunci oficial per presentar-hi ofertes.

Fora de l’ordre del dia, la corporació va agrair a Maria Àngels Diví la donació en dipòsit a l’Ajuntament de dos quadres amb els retrats dels presos polítics catalans: Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, d’una banda, i el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn, de l’altra. L’artista va fer-ne lliurament el passat 2 de gener a l’alcalde Andreu Bosch, que es va comprometre a fer-los arribar a les seves famílies. Ahir, el ple va exhibir-los damunt la taula i va deplorar la situació que travessen tots quatre, “injustament i indignament empresonats”.

Contenidors i aparcaments
En el torn de precs i preguntes, el grup de Gent de Teià va formular dos precs. Per un costat, el regidor Abel Ballesteros va demanar que l’Ajuntament faci complir escrupolosament els termes i els terminis que apareixen a les bases de les convocatòries públiques de subvencions municipals a totes les entitats que s’hi acullen; a la qual cosa el regidor de Cultura, Francesc Ribas, va contestar que “des de l’obertura de l’Espai can Llaurador fem tallers de formació gratuïts a les entitats amb l’objectiu, entre d’altres, d’informar-los i ajudar-los a tramitar les sol·licituds”.

Per la seva part, la portaveu de GT, Teresa Casellas, va demanar “que no durin més les proves amb el camió de recollida de la brossa i s’alliberin ja les places d’aparcament” que han estat provisionalment anul·lades per facilitar l’accés a algunes àrees de contenidors. Casellas considera que l’afectació és massa gran i fa massa temps que dura, i va proposar que “si s’han de treure els contenidors, que es treguin”.

El regidor de Serveis Municipals, Jordi Casanovas, va admetre les dificultats produïdes per l’estretor dels carrers i la presència de vehicles aparcats que dificulten o impedeixen el pas del camió que presta el servei, i va assenyalar tres punts conflictius: el carrer Fiveller, on ha d’accedir marxa enrere; la plaça de Sant Martí, amb dificultats per fer el gir, i el torrent del Doctor Barrera, en què el camió ha de remuntar la vorera i ha trencat les escales del Forn Nou en més d’una ocasió. “Tot això topa amb el protocol de seguretat de l’empresa”, va precisar.

Casanovas va descartar la substitució del vehicle per un de més petit, per dues raons: perquè és un problema d’amplada del camió i no de llargària de la caixa, i perquè reduir la capacitat de càrrega obligaria a fer més viatges a la planta de triatge i això repercutiria en un encariment del cost del servei. Per últim, el regidor va explicar que tant al carrer Fiveller com a la Riera la qüestió es resoldrà amb la instal·lació d’algunes pilones, “minimitzant l’impacte sobre l’aparcament”. El cas del torrent del Doctor Barrera és diferent, però Casanovas es va comprometre a trobar una solució en els pròxims dies.

Ajuntamentdeteia