El Museu Cusí de Farmàcia serà present al Maridatge dels sentits

museu01Aquesta tarda, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, i el regidor de Cultura i de Patrimoni, Francesc Ribas, han visitat el Museu Cusí de Farmàcia del Masnou, acompanyats de Jaume Romagosa, comissari de l'exposició que inaugurarà la segona edició del Maridatge dels sentits. Als laboratoris del grup Novartis els esperava el doctor Martí Pujol, conservador del Museu, que els ha mostrat l’estança més emblemàtica de les instal·lacions: una farmàcia d’estil barroc construïda a mitjan segle XVIII procedent de l’abadia benedictina de Santa María la Real de Nájera, a la Rioja, adquirida l’any 1921 per Joaquim Cusí i Furtunet.

Properament, l'Ajuntament de Teià sol·licitarà a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya la cessió temporal d'algunes peces que s’hi allotgen per a l'exposició dedicada a La Primavera de Sandro Botticelli, que es farà a La Unió coincidint amb la segona edició del Maridatge dels sentits. El programa d’actes del festival inclourà també una visita guiada al Museu.

Museu de referència
El Museu Cusí de Farmàcia acull diferents col·leccions d’objectes (ceràmica, vidre farmacèutic, morters, ex-libris, gravats, pintures, instrumental mèdic i farmacèutic, filatèlia...) i complements de procedència diversa especialment relacionats amb l’oftalmologia, així com una biblioteca amb més de nou mil volums.

Ajuntamentdeteia