Pressupostos participatius: 100.000 euros en mans dels veïns i veïnes de Teià

TEIÀ PRESSUPOSTOS 2018 TRÍPTICD’acord amb el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019 i el Pla de Participació Ciutadana aprovat pel ple del passat 25 de setembre, l’Ajuntament ha encetat un procés d’empoderament veïnal perquè els teianencs i teianenques decideixin en què voldrien invertir 100.000 euros el 2019.

La regidora Sílvia Marcos explica que “es tracta dels primers pressupostos participatius que s’han fet mai a la població, per la qual cosa hem organitzat una sessió informativa el 19 d’abril i un taller per facilitar la generació de propostes el 3 de maig a l’Espai can Llaurador”. També se n’ha editat una tríptic informatiu amb el lema Fem Teià que es distribuirà properament a totes les llars i establiments comercials.

'Fem Teià'
La guia exposa de forma clara i sintètica les fases i condicions del procés. En la primera etapa, del 26 d’abril al 31 de maig, qualsevol persona empadronada a Teià podrà suggerir un màxim de 5 propostes. També podran fer-ho les entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions, així com les empreses i comerços ubicats a la població.

Aquests projectes es podran presentar online a través del web http://fem.teia.cat o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i als punts d’informació itinerants que s’hi habilitaran. Prèviament, caldrà emplenar una butlleta on es faran constar les dades identificatives de la persona, negoci o entitat que les formula.

Requisits legals
Un cop recollides, totes les propostes hauran de ser avaluades des del punt de vista jurídic i econòmic per una comissió tècnica. Perquè siguin admeses, cal que els projectes suposin una inversió nova, i no pas una subvenció o una despesa de manteniment, i que siguin competència exclusiva de l’Ajuntament, i no de cap altra administració. A més de no poder superar els 100.000 euros consignats, els projectes han ser materialment executables dins de l’any 2019 i no poden comprometre exercicis pressupostaris futurs.

Votació
Un cop validades per la comissió ciutadana de seguiment, les propostes es donaran a conèixer en una exposició itinerant i al web http://fem.teia.cat. A partir d’aquell moment, totes les persones empadronades a Teià majors de 16 anys podran votar per via telemàtica o presencial tantes propostes com es vulgui fins a completar la quantitat de 100.000 euros. Els resultats finals de la votació es publicaran al web i es farà una presentació pública el 16 de novembre.



Ajuntamentdeteia