Teià recorda Maria Canals al seu lloc de repòs

homenatge maria canals 2018Demà dissabte 7 d'abril, a les 17:30h, l’Ajuntament de Teià i el Concurs Maria Canals de Barcelona retran homenatge a la fundadora i pianista que dóna nom a aquest certamen internacional en un acte gratuït obert al públic que tindrà lloc al cementiri municipal, davant la tomba on reposa el seu cos i el del seu pare.

Aquesta activitat s’emmarca dins la Setmana Cultura del Teià i vol rememorar els vincles afectius de la pianista amb la població, a la qual va arribar per primer cop l'1 de juny de 1938, a l’edat de 24 anys, quan fugia amb la família dels bombardejos de la Guerra Civil.

Música i poesia
Després de la salutació del regidor de Cultura, Francesc Ribas, es procedirà a llegir un passatge del llibre Maria Canals i Barcelona per part de la seva autora, Ana Maria Dávila. A continuació s’establirà una alternança de poesia i música amb la lectura de diversos poemes escrits pel marit de Maria Canals, el periodista i escriptor Rossend Llates, i la interpretació de diverses composicions per a piano, d’acord amb l’escaleta següent:

• Lectura dels poemes Comiat i Malenconia, a càrrec de Jordi Jané.

• Interpretació al piano a quatre mans de les obres de Rossend Llates i Maria Canals Serenata, Marxa i Petit Vals, a càrrec de Maria Rosa Ribas i Jordi Vivancos.

• Lectura dels poemes Matí d’abril i Pigmalió, a càrrec de Jordi Jané.

• Interpretació al piano de l’obra de Rossend Llates Preludi: homenatge a Ravel, a càrrec de Maria Rosa Ribas.

• Parlament de cloenda de Jordi Vivancos, director del Concurs Maria Canals.

• Parlament de l’Alcalde de Teià, Andreu Bosch.

• Interpretació a piano del Cant dels Ocells, a càrrec de Maria Rosa Ribas.

• Ofrena floral a Maria Canals

Pianos al carrer
Aquest homenatge és també un preludi de la iniciativa El Maria Canals porta cua, que per segon any consecutiu es farà el 27 d'abril amb la col·locació d'un piano de cua a la Plaça de la Cooperativa de Teià.



Ajuntamentdeteia