L’Ajuntament de Teià fa costat a Proactiva Open Arms

PROACTIVA OPEN ARMSCom a membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Teià s’adhereix al manifest de suport a l’ONG badalonina Proactiva Open Arms després que les autoritats italianes li han confiscat un vaixell i acusen els seus tripulants d’associació criminal i d’afavorir la immigració clandestina, per la qual cosa es podrien enfrontar a penes de 7 anys de presó.

En els darrers dos anys, Proactiva Open Arms ha rescatat més de 54.000 persones a la Mediterrània que fugien de la guerra i de la pobresa extrema als seus països d’origen. Aquesta feina ha comptat amb el suport econòmic i polític de molts ciutadans anònims, així com de bona part del món local català.

Per al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, “salvar vides en cap cas pot ser delicte, i les acusacions de tràfic de persones estan absolutament fora de lloc en una organització humanitària”. El manifest de l’organització recorda que “el dret del mar estipula que la protecció de la vida humana és prioritat absoluta” i exigeix categòricament “l’alliberament de les persones retingudes, que s’aixequi la immobilització del vaixell, així com la retirada dels càrrecs contra els treballadors i treballadores de Proactiva Open Arms”.

gegantsCompromís solidari
En els darrers anys, la ciutadania teianenca ha demostrat de forma reiterada el seu compromís solidari amb les persones migrants, especialment arran de l’èxode provocat per l’esclat de la guerra de Síria. Durant aquest temps, l’Ajuntament ha fet palesa la seva posició inequívoca amb l’aprovació de diverses mocions favorables a la creació de corredors humanitaris i a l’acolliment de refugiats. També ho ha fet la societat civil, organitzada a través de les diverses entitats locals i del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, que ha impulsat tota mena d’iniciatives de sensibilització: xerrades, activitats infantils, exposicions i projecció de reportatges, entre més.

La regidora de Cooperació, Montse Riera, ha recordat especialment la campanya Som un poble acollidor liderada l’any 2016 pel Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat amb la participació de l’Esplai Itaca, l’AE Mintaka i molts establiments comercials, així com la participació dels Gegants de Teià en la Marató de Barcelona del 2017 amb finalitats solidàries, o l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya Casa nostra, casa vostra.

Per tot plegat, Riera considera aquest afer un capítol més d’aquesta crisi humanitària i de valors, i acusa la Unió Europea de desatendre les persones refugiades i d’incomplir els acords internacionals sobre refugi i asil.

Ajuntamentdeteia