Teià acollirà un simposi sobre arqueologia ibèrica i romana

Cartell SimposiumEl proper 12 de maig, el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora acollirà el primer Simpòsium d’Arqueologia Laietana. Es tracta d’una trobada de divulgació històrica centrada en les darreres intervencions arqueològiques i estudis de recerca efectuats en jaciments situats a les comarques del Maresme i el Vallès Oriental. Les ponències aniran a càrrec de diversos estudiosos i l’assistència és oberta a tothom. Si voleu participar-hi com a oients, us podeu inscriure fins al 2 de maig enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L’esdeveniment forma part del programa de les VIII Jornades de difusió del patrimoni de la Laietània i ha estat organitzat pel Consorci de Turisme Costa de Barcelona Maresme, coincidint amb la declaració del 2018 com a Any del Turisme cultural per part de l’Agència Catalana de Turisme.

La sessió ocuparà tot el matí de dissabte 12 de maig. S’iniciarà a les 9h amb una ponència sobre les últimes troballes sobre L’arqueologia de la prehistòria i l’antiguitat a casa nostra, a cura dels arqueòlegs territorials de la Generalitat Joaquim Folch i Gemma Hernàndez. De les 11 a les 13.30h se succeiran diverses comunicacions i a les 14h es clourà la jornada amb un tast de vins de la DO Alella.

El celler d’Epictet
Les Jornades sobre la Laietània són un cicle d’activitats lúdiques i culturals de caràcter biennal que enguany arriba a la vuitena edició. El programa, que podeu consultar en aquest enllaç, s’iniciarà el proper 18 de març amb la IV Festa Romana de Premià de Mar i finalitzarà el cap de setmana del 6 i 7 d’octubre amb la XX Fira Iberorromana de Cabrera de Mar. Entre les dues dates, s’organitzaran exposicions temàtiques i visites guiades a diversos jaciments d’Argentona, Arenys de Mar, El Masnou, Mataró, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt.

A Teià, a més del Simpòsium d’Arqueologia, el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora organitza cada dissabte i diumenge a les 12h una activitat anomenada El celler d’Epictet que consisteix en una visita guiada a la cella vinaria i un tast de vi de la DO Alella. L’activitat té una durada d’una hora i mitja i un preu de 5,5 euros per als adults. Si hi esteu interessats, podeu escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al 691 170 86.


Ajuntamentdeteia