Inauguren un parc de calistènia i ‘workout’ al costat del Poliesportiu

calistenia01El proper divendres 4 de maig a les 19h s’inaugurarà oficialment un circuit d’aparells per a la pràctica de la calistènia i l’street workout que recentment s’ha instal·lat a la zona verda que hi ha situada darrere del Poliesportiu El Cim. S’hi pot accedir lliurament a través dels carrers dels Pins i de Josep Puigoriol, i el seu ús és permès a tothom qui faci més d’1 metres i 40 centímetres d’estatura.

L’adequació de l’espai ha suposat una inversió de 13.336 euros per part de la Regidoria d’Esports. La principal partida s’ha destinat a l’adaptació del terreny mitjançant la construcció d’una llosa de formigó i la col·locació d’una pel·lícula protectora de cautxú, amb un import de 6.954 euros, seguida dels 4.295 euros que ha costat la instal·lació del conjunt d’elements i barres de gimnàstica. Els altres 2.087 euros s’han esmerçat a refer el paviment i a reposar la pel·lícula de cautxú que uns brètols van malmetre fa pocs dies en un acte d’incivisme.

També hi ha prevista la instal·lació d’un punt de llum de cara a la tardor, quan el dia torni a escurçar.

Exhibició d’especialistes
Coincidint amb la seva inauguració, la Regidoria d’Esports ha programat una sessió d’exhibició i un entrenament obert a tothom a càrrec de dos especialistes: Mohamed Boun i Bryan Barberan.

L’street workout i la calistènia són modalitats esportives que consisteixen en l’entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal i l’alternança de moviments de tensió, dinàmics i explosius, o introduint-hi acrobàcies en la pràctica del free style. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa); és, doncs, “la bellesa del cos en moviment”.

Usos i objectius de la instal·lació
La nova instal·lació respon a la petició formulada temps enrere per una colla de practicants locals que fins ara es veien obligats a utilitzar els elements de lleure d’altres espais públics destinats a jocs infantils. Per als responsables municipals de l’àrea d’Esports, el workout permet ampliar i diversificar les possibilitats de realitzar activitat física a l’aire lliure.

En l’actualitat, algunes activitats dirigides del Poliesportiu completen algunes de les seves sessions en aquest espai per treballar exercicis de força, resistència i flexibilitat. Si hi ha prou demanda, de cara a l’any vinent es podria programar un curs específic de calistènia i street workout.

Ajuntamentdeteia