El Maridatge dels Sentits ja és aquí

MaridatgeAquest divendres a les 19h s’inaugura formalment el Maridatge dels Sentits al centre d’art de Ca l’Antiga amb la Festa de la primavera, que inclou l’obertura de l’exposició Elogi de la voluptuositat, de l’artista Alejandra Rubies, i l’acte de constitució del jurat del primer Concurs Internacional Mouillette d’Argent. Seguidament, els membres del tribunal presentaran al públic els perfums que s’han presentat a la convocatòria i s’obrirà el procés de votació per al premi del públic. L’assistència a aquests esdeveniments és gratuïta i oberta a tothom.

A continuació us fem cinc cèntims de les activitats de la primera setmana del festival i us convidem a consultar el programa complet al web maridatgedelssentits.cat

Teatre, perfums i vins
La Casa Municipal de Cultura acull dissabte, de 10 a 12.30 h, un taller de teatre i moviment a través del món de l’olfacte, a càrrec de l’actriu Carme Pla i la perfumista Irene Gisbert.

Diumenge a les 12 h, també a La Unió, hi ha programada una visita guiada gratuïta a l’exposició Renaixement a Florència. De la farmàcia al perfum, a càrrec del dissenyador Jaume Romagosa.

El mateix dia, de 13 a 14 h, al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora es farà un Maridatge de productes fumats amb vins de la DO Alella, a càrrec de la sommelier Eli Vidal.

activitats Maridatge

Captures de paisatge
Durant tres dies seguits –dissabte 19, diumenge 20 i dilluns 21 de maig– s’han programat tres caminades –una cada dia, d’11 a 16h– per recollir herbes aromàtiques i amb les quals cada participant podrà elaborar el seu propi perfum. L’actor i perfumista Ernesto Collado trasllada a la Serralada Litoral la seva experiència a l’Empordà a l’hora de capturar el paisatge en un hidrolat personal. Mentre les plantes es destil·len, els assistents gaudiran d’un dinar a la rectoria de l’ermita de Sant Mateu.

Segona Pasqua
Aprofitant que serà festiu, dilluns 21 de maig a les 12h es farà al pati de la Rectoria un taller infantil de pintura olfactiva, a càrrec d’Ainea Perfums.

El mateix dia a les 18h, el doctor Joaquim Mullol, director de la Unitat de Rinologia del servei d’Otorinolaringologia de l’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques, pronunciarà una conferència sobre El sentit de l’olfacte a l’Espai can Llaurador. I a les 19.30h, al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora tindrà lloc un nou Maridatge de vins de la DO Alella, xocolata i perfums, a càrrec de la sommelier i perfumista Núria Cruelles i de la perfumista i antropòloga Irene Gisbert.

Entre setmana
Dimarts 22 a les 19.30h, Jaume i Judit Riera impartiran un taller gastronòmic de Flors al plat al pati de la Rectoria.

Dimecres 23 ales 19h, la xef Iolanda Bustos, de La Calèndula de Regencós, protagonitzarà un Show cooking de cuina biodinàmica al restaurant El nouAntigó, seguit d’un tast gastronòmic a peu dret.

Dijous 24 a les 18.30h, el pizzer Fabián Martín, doble campió del món en acrobàcia i qualitat, parlarà a l’Espai can Llaurador dels Ingredients florals i vegetals a les pizzes. I per acabar les activitats entre setmana, Roser Domingo realitzarà el mateix dijous a les 20h al Forn de Llenya Mateu el taller de decoració de plats florals titulat Les flors i el menjar. L’experiència inclou una degustació de lemon curd.


Ajuntamentdeteia