La futura consellera Jordà lloa “la iniciativa i l’enginy” de Teià

consellera 01Aquest matí, la futura consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha inaugurat la fira de perfumeria del Maridatge dels Sentits, en companyia de l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, i de la diputada de l’àrea de Territori de la Diputació, Rosa Funtané.

Les primeres paraules de Jordà han estat d’homenatge a la seva antecessora, exiliada a Bèlgica: “És el primer cop que parlo com a responsable de la Generalitat i vull tenir un record per a la consellera legítima, la Meritxell Serret”.

Jordà ha ironitzat sobre la negativa de l’Estat a publicar en el diari oficial el nomenament del nou Govern de Catalunya “perquè sou vosaltres, des que he arribat a Teià, qui em revestiu d’autoritat quan em saludeu, m’anomeneu i us adreceu a mi com a consellera”.

Jordà ha definit Teià com “una Gàl·lia enmig del Maresme, amb un microclima especial i sense cap infraestructura que us parteixi el poble”. Com a exalcaldessa de Ripoll, ha reconegut “la iniciativa, la complicitat i l’enginy de tot un poble com el vostre”, i ha destacat l’encert del nom del certamen, ja que “maridar és l’art de crear harmonia”. Per acabar, la consellera s’ha compromès “a treballar fermament pel país. I ho farem perquè quan les coses es volen, s’aconsegueixen”.

consellera 04A continuació, la consellera ha estat més d’una hora visitant les parades i saludant tots els expositors de la fira, on ha realitzat també algunes compres. A quarts d’una, els representants de la Generalitat i de l’Ajuntament s’han reunit a la sala de plens amb la vicepresidenta del Mercat de Flor i la Planta Ornamental de Catalunya, Fina Ribas, i la secretària del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella, Rebeca Ruiz. Els floristes i viveristes han demanat a la nova consellera més control sobre la competència deslleial i les importacions de productes de baixa qualitat, mentre que els vinyataires i viticultors han reclamat més facilitats per obtenir drets de plantació i poder recuperar antigues vinyes.

Abans d’abandonar el poble, Jordà ha participat en el vermut gastronòmic organitzat pels paradistes del Mercat Municipal.

Ajuntamentdeteia