L’Ajuntament informa veïns i comerciants de les obres de la Riera

tram01Ahir dimecres, l’Ajuntament va convocar a l’Espai can Llaurador dues reunions consecutives a les 19h i a les 20h per informar als veïns i comerciants del centre urbà de les obres del passeig de la Riera que començaran el pròxim dilluns, 4 de juny. Abans d’aquesta data és previst que es distribueixi a tots els domicilis del municipi un tríptic on s’exposen els motius que justifiquen aquest projectes, així com les les afectacions de trànsit i les vies alternatives previstes en cadascuna de les seves fases.

En primera instància, els treballs de renovació del clavegueram obligaran a tallar durant un mes el tram inicial del passeig, entre la rotonda d’accés al nucli de la població i el carrer de Josep Puigoriol. Dilluns encara s'hi podrà ciircular, però ja no s'hi podrà aparcar. A partir de dimarts, les obres ocuparan tota la calçada i el carrer de Josep Puigoriol esdevindrà la principal porta d’entrada i sortida de vehicles al nucli antic de la població fins a completar la primera fase.

Afectació veïnal
A mida que avanci l’obra, l’Ajuntament anirà convocant un a un els col·lectius veïnals de cadascun dels sis trams en què s’ha dividit l’obra. Ahir, a la primera reunió hi van assistir una vintena de residents, que van plantejar les seves preguntes a una representació del consistori encapçalada per l’alcalde, Andreu Bosch, i quatre membres del seu equip: la primera tinent d’alcalde Montse Riera i els regidors de Governació, Yago Albert, de Serveis Municipals, Jordi Casanovas, i de Participació Ciutadana, Sílvia Marcos. També hi eren l’arquitecte Josep Anton Novo i la resta de tècnics municipals, així com el caporal de la Policia Local i un responsable de l’empresa adjudicatària.

Els principals dubtes expressats tenien a veure amb la mobilitat. Com ja es va explicar en l’audiència pública celebrada a La Unió el passat 16 de maig, l’Ajuntament posa 20 places del pàrquing subterrani de la Cooperativa a disposició de tots els veïns amb dret de gual. Complementàriament, s’han previst recorreguts d’accés i bosses d’aparcament alternatives per cobrir les necessitats d’estacionament dels veïns i clients dels establiments comercials de cada tram del passeig, que seran degudament senyalitzades. A més de l’esplanada de can Llaurador, per a aquest primer sector s’incrementarà el nombre de places del pàrquing de sorra que hi ha al costat dels Tallers del Castanyer.

obres rieraDemandes comercials
La trobada amb el teixit comercial va aplegar una cinquantena de botiguers Entre d’altres aspectes, els assistents es van interessar per quina seria la ubicació del mercat setmanal dels dilluns i van manifestar les seves necessitats de càrrega i descàrrega, així com de la problemàtica d’accessibilitat dels clients amb mobilitat reduïda. Per compensar la possible davallada de facturació a causa de les obres, comerciants i responsables municipals van avaluar la possibilitat d’implantar bonificacions fiscals de cara a 2019 i la necessitat de realitzar campanyes de sensibilització i promoció de comerç local i de proximitat. Per acabar, l'Ajuntament va explicar les mesures logístiques previstes i es va comprometre a elaborar un llistat amb les necessitats i demandes dels negocis de cada tram del passeig.

Ajuntamentdeteia