Les obres de la Riera obliguen a retallar les parades de bus a partir del 2 de juliol

Riera001Aquest divendres 29 de juny acabaran les obres de substitució del clavegueram del primer tram del passeig de la Riera de Teià, de manera que dilluns 2 de juliol els treballs es traslladaran al tram 2.

El mateix passarà amb les afectacions. Aquesta nova fase permetrà la reobertura del pas de vehicles entre la rotonda d’entrada al nucli urbà i el carrer de Josep Puigoriol, però comportarà, en canvi, el tall de la circulació entre aquesta via i el torrent de les Monges. A partir d’ara, doncs, l’accés als trams superiors de la Riera es farà a través de l’esmentat torrent de les Monges i el carrer de Sant Francesc d’Assís, que passaran a ser de doble sentit i estaran regulats mitjançant semaforització provisional.

Anul·lació de parades
Aquests canvis viaris allargarien el recorregut i impedirien acomplir els horaris de la línia de bus C15 entre Teià i l’estació d’Ocata, la qual cosa generaria la pèrdua d’expedicions a causa dels retards que s’acumularien al llarg de la jornada. Davant la impossibilitat de garantir la freqüència de pas cada 30 minuts, els responsables municipals i l’empresa operadora del servei han optat per anul·lar de forma transitòria totes les parades que el bus té a la Riera i traslladar el punt d’inici i final de la línia a la marquesina que hi ha a la rotonda on conflueixen les avingudes del Castanyer i de José Roca Suárez Llanos. Aquest canvi serà efectiu a partir del mateix dilluns 2 de juliol. Per assabentar-ne als usuaris, l’empresa Sarbus ha penjat cartells informatius en totes les parades de la Riera.

Aquesta afectació, que és totalment temporal, es revertirà parcialment a partir del moment en què el bus pugui efectuar el gir davant del Mercat, a la plaça de Catalunya, coincidint amb la finalització de les obres al tram 4.

Mentrestant, l’Ajuntament recorda que des de la passada tardor existeix un servei de taxi a demanda per a jubilats i persones amb mobilitat reduïda amb finançament municipal que té un cost final per a l’usuari de 2 euros per cada trajecte. Per fer-ne ús, cal sol·licitar-ho amb un dia d’antelació. La reserva es pot fer per telèfon (93 540 93 50) o correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) de dilluns a divendres de 9 a 14h.


Riera003Nous aparcaments
Coincidint amb l’inici del tram 2, i mentre durin les obres, l’Ajuntament ha habilitat dues noves bosses d’aparcament addicionals. A partir de dilluns i després de signar els corresponents convenis amb els seus propietaris, quedaran oberts al públic de 7 a 23h els terrenys del Blanqueig (a la cantonada entre la Riera i Josep Puigoriol) i la llar de Santa Rosalia (entre la Josep Puigoriol i Sant Francesc d’Assís). Aquest darrer serà d’ús exclusiu amb distintiu per als veïns dels carrers de Sant Francesc d’Assís i el torrent de les Monges perquè en aquests dos carrers no és podrà aparcar en cap dels sentits. A més, l’Ajuntament continua oferint 24 places d’aparcament gratuïtes ubicades a l’aparcament subterrani de la Cooperativa als residents amb permís de gual a cadascun dels trams afectats. En el tram 1, el nombre de veïns que van sol·licitar-les va ser de 7.

Reunions amb veïns i comerciants
Ahir al vespre, l’Ajuntament va celebrar dues noves reunions informatives a l’Espai can Llaurador amb gran afluència de públic: la primera amb els veïns del tram 2, i la segona amb els comerciants del centre urbà.


Ajuntamentdeteia