Acaben la franja contra el foc del Pi de l’Indià i comencen la de Sant Berger

IMG 20170810 WA0007Amb l’arribada d’un equip especialista en treballs de poda en alçada, demà dimecres 11 de juliol és previst que es tanquin els darrers serrells dels treballs d’obertura de la franja de prevenció d’incendis que es van dur a terme a la urbanització del Pi de l’Indià durant la passada tardor.

La conclusió d’aquesta actuació coincideix amb l’inici dels treballs consistents a reduir la densitat de l’arbrat i l’estassada del sotabosc en un perímetre de 25 metres al voltant de Sant Berger. D’aquesta manera, aquest veïnat s’afegeix a la llista formada per la Molassa, les Delícies, Gran Vista i Santa Fe-Assumpció-Paradís que ja tenen obertes les corresponents franges de baixa combustibilitat, d’acord amb la Llei 5/2003 de Mesures de Prevenció dels Incendis Forestals.

Aquests treballs tenen un cost de 8.132 euros (6.722 euros d’execució i 1.410 de direcció d’obra), que han estat íntegrament assumits per l’Ajuntament. A partir de llavors, les feines de manteniment que s’hi hauran de fer tindran caràcter biennal i el seu cost serà repercutit als residents del barri mitjançant el cobrament d’una taxa, com passa a la resta de nuclis de la població.

En principi, és previst que la feina quedi enllestida el 20 de juliol, coincidint de ple amb el període de màxim risc d’incendi, després d’una primavera molt plujosa.

Ajuntamentdeteia