Retiren la fusta cremada per regenerar la zona de l’incendi

incendi2018aDes de principis de mes s’estan duent a terme treballs de regeneració a la zona afectada per l’incendi forestal del 18 de juliol de l’any passat, a la finca del Cau de la Guineu de Teià.

En concret, els treballs afecten la zona cremada, que té una superfície de 14 hectàrees, i una zona contigua de 9 hectàrees més on es farà una aclarida dels pins i se seleccionaran les alzines per tal d’afavorir-ne el creixement.

Aquesta actuació té un pressupost de 26.000 euros i forma part del Programa marc anual per a 2018 de l’Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central, que compta amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona.

La intervenció durarà aproximadament tres mesos i consisteix en la tallada i retirada dels exemplars de pi pinyer calcinats, que es destinaran a fusta de serra i a fusta de trituració per fer-ne paper. Les restes més petites es trossejaran in situ i es deixaran esteses a terra per combatre l’erosió, sobretot en les zones de més pendent.

Conciliació amb els veïns
Els primers dies, la jornada laboral dels brigadistes forestals que realitzen aquesta tasca començava a trenc d’alba per tal d’evitar les hores de major insolació i tenint en compte que es tracta de treballs d'interès general dins el període de màxim perill d’incendi. A partir d’ara, les queixes pel soroll de les serres mecàniques ha motivat que l'hora d'inici s'endarrereixi per conciliar la feina amb el descans dels veïns.

Ajuntamentdeteia