Revisaran el protocol en cas de tempesta mentre durin les obres de la Riera

rieradaAquest matí s’ha produït una forta tempesta al litoral del Barcelonès i el Maresme que entre les 9.30 i les 12h ha deixat més 40 litres per metre quadrat a Badalona en només mitja hora. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a Cabrils també s'han superat els 21 litres en 30 minuts.

A Teià, el xàfec ha provocat una rierada que ha inundat les plantes baixes de dos habitatges (un al tram inferior del passeig de la Riera i un altre prop del passatge de can Feu) i ha causat nombroses afectacions a la via pública. Algunes voreres han quedat impracticables durant una bona estona, sobrepassades per la làmina d’aigua i plenes de pedres i restes de canyes i branques. En alguns trams, la força del corrent ha aixecat l’asfalt i ha provocat esvorancs a la calçada. També s’han registrat desperfectes a les vies d’accés a les urbanitzacions de muntanya i als principals torrents de la població.

Des de primera hora, els efectius de les diverses àrees de l’Ajuntament s’han activat per solucionar totes les incidències i mirar de restablir la normalitat al més aviat possible.

rierada1607Afectacions a les obres
La rierada ha afectat particularment les obres de renovació del clavegueram que aquests dies es realitzen entre el carrer de Josep Puigoriol i el torrent de les Monges. Coincidint amb les primeres precipitacions s’ha donat l’ordre als treballadors d’evacuar la calçada i retirar la maquinària i les tanques de seguretat i senyalització de la llera, però la rapidesa de l’avinguda no ha permès completar l’operació.

Juntament amb l’arrossegament d’algunes eines i materials d’obra, l’aigua s’ha endut alguns contenidors i ha desplaçat alguns vehicles estacionats.

Per tal d'evitar més episodis com aquest en el futur, els Serveis Tècnics Municipals han emplaçat l’empresa constructora a revisar el protocol d'actuació en cas de rierada, “extremant la previsió d'alerta i incrementant la neteja d'obra prèvia per reduir així el temps d'actuació”. En concret, “s'instarà a la direcció d'obra i als responsables de coordinació de seguretat i salut a modificar-lo per tal que sigui més efectiu”.

Segons els responsables municipals, “qualsevol reclamació que vulguin presentar els propietaris dels cotxes que han resultat colpejats per les tanques de l’obra s’haurà de dirigir a l’empresa constructora”, que té una assegurança contractada per fer front a aquests perjudicis.

Ajuntamentdeteia