Regalen un viatge en avió més hotel per llegir tres llibres

passaportsLa Biblioteca i el Casal de Joves de Teià s’han empescat dos premis per fomentar la lectura entre els adolescents de 13 a 17 anys i els joves de 18 a 30. Són els anomenats Passaport 12-17 i Passaport +18.

La idea va sorgir després de crear recentment un club de lectura conjunt per a joves, amb la intenció d’estendre l’experiència del passaport infantil a l’aventura per a menors de 12 anys a altres franges d’edat que n’estaven al marge. “Teníem clar que calia inventar un producte específic”, diu el regidor de Joventut, Andreu Porta i Espelt. “La dificultat era saber què donàvem de premi, ja que havia de ser alguna cosa molt atractiva i que no estigués relacionada precisament amb la lectura si volíem captar l’atenció de nous públics”, admet.

Al final, la solució l’han donada els mateixos interessats. El grup de corresponsals als instituts de secundària ha proposat que la recompensa al passaport 12-17 siguin dues entrades a Port Aventura. Per la seva part, els membres del nou grup de joves que ara ha començat a rutllar han plantejat com a premi un viatge de cap de setmana a una capital europea.

Amb aquesta intenció, la Regidoria es va posar en contacte amb l’empresa Waynabox, que serà la proveïdora del vol i l’allotjament. “La gràcia és que marxes un cap de setmana a un preu molt competitiu, però no coneixes la destinació fins dos dies abans”, explica Porta.

De fet, el patrocinador ha facilitat un codi de descompte de 10 euros per a tots els teianencs que vulguin fer ús dels seus serveis, independentment de la seva edat. Per beneficiar-se de l’oferta només cal accedir a la pàgina web de Waynabox i introduir el codi leer_viajar.

Ajuntamentdeteia