Les obres de la Riera enceten el tercer tram

can brugueraEls treballs de renovació del clavegueram del passeig de la Riera de Teià segueixen el calendari previst i demà dimecres, 25 de juliol, es traslladaran del segon al tercer tram, dels sis en què s’ha dividit el projecte d’obres. Al llarg de la jornada s’alliberarà al trànsit de vehicles el sector comprès entre la plaça de l’1 d’octubre i el torrent de les Monges, i es delimitarà amb tanques el tram immediatament superior.

També demà entrarà en funcionament un nou aparcament d’ús lliure i gratuït a can Bruguera, amb capacitat per a 90 vehicles. Aquest pàrquing s’afegeix als ja habituals de can Barrera i can Llaurador, i als dos que s’han habilitat recentment a la fàbrica del Blanqueig i la llar Santa Rosalia, amb horari de 7 a 23h. Aquest darrer és exclusiu per als veïns afectats i cal gestionar prèviament la corresponent acreditació a l’Ajuntament.

Més curt i menys temps
Després d’avaluar el suggeriment dels veïns, l’Ajuntament ha decidit escurçar en 40 metres el tram 3 i tancar-lo a la meitat de la plaça de Catalunya, en comptes de fer-ho al carrer d’Antoni Gaudí. D’aquesta manera es garanteix l’operativitat del segon gual de la plaça, que servirà de sortida des del pàrquing de la Cooperativa i de tot el veïnat que utilitza el torrent de casa Bru.

Aquesta solució permet alliberar un accés a la Riera, dona més fluïdesa al trànsit interior i afavoreix el proveïment del Mercat Municipal. Per millorar la seguretat, l’Ajuntament ha dissenyat un recorregut circular d’una sola direcció a través de la Rampa, Caterina Albert i el torrent de casa Bru, en sentit descendent.

Amb els mateixos propòsits, restarà prohibit l’estacionament de vehicles als carrers d’Antoni Gaudí, Antonio Machado i torrent del Doctor Barrera.

A partir d’ara, els residents a la part alta de la Riera tenen com a circuit alternatiu el Camí de la Serra i la Molassa.

Emergències
En cas d’emergència, l’Ajuntament ha habilitat el camí particular de can Gassó perquè els vehicles de Bombers i ambulàncies puguin accedir al poble des de Sant Berger. El pas està tancat amb cadenat, i únicament es pot fer amb acompanyament de la Policia Local. Des de la Regidoria de Sanitat es recomana que les persones amb mobilitat reduïda truquin al consultori amb antelació per avaluar la possibilitat de ser visitades a domicili.

Altres qüestions
Tal com preveu el projecte, a més de la connexió i entrada en servei del nou col·lector a mida que es va instal·lant, la canonada vella es farceix amb formigó perquè no col·lapsi i provoqui esvorancs. Els Serveis Tècnics també han estimat oportú integrar en la nova xarxa de clavegueram l’antic sobreeixidor que hi ha a l’alçada del torrent de les Monges amb l’objectiu de maximitzar la seguretat de la infraestructura i evitar que la canonada no entri mai més en càrrega i inundi els habitatges.

Aprofitant les obres i amb l’objectiu de disminuir afectacions futures, l’Ajuntament ha coordinat altres actuacions que estaven pendents a l’entorn de la Riera. En concret, les companyies de serveis de telefonia i electricitat faran un creuament transversal de les respectives línies de distribució, i s’intentarà que el tall del tram 3 coincideixi amb els treballs d’enderroc d’un habitatge situat a la cantonada del carrer d’Antoni Gaudí.

Ajuntamentdeteia