Dediquen una exposició i un cicle de cinema als refugiats

cinemarefugiatsLa Comissió Municipal de Cooperació i Solidaritat de Teià dedica la segona quinzena del mes de setembre a conscienciar i explicar el drama dels refugiats al món amb una exposició de carrer i un cicle de cinema.

Del 14 al 30 de setembre, la plaça de la Cooperativa acollirà el muntatge de Món-tanca: un projecte del col·lectiu Enmedio que compta amb el suport de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). La mostra fa una reflexió sobre els impediments físics que obstaculitzen el lliure trànsit de persones al món, però també sobre les barreres psicològiques que afavoreixen la separació i l’estigmatització de determinats col·lectius pel seu origen o condició social.

Cinema social
La inauguració de l’exposició Món-tanca el proper divendres a les 21h coincideix amb l’inici d’un cicle de quatre sessions de cinema social que es faran els dies 14 i 21 de setembre a la plaça de la Cooperativa, i els diumenges 30 de setembre i 7 d’octubre a La Unió.

La primera projecció és una pel·lícula de Miguel Ángel Rosales. Es titula Gurumbé. Cancones de tu memòria negra i recrea la història d’un dels milers d’esclaus africans que eren venuts a Sevilla durant l’època de l’imperi colonial espanyol.

El segon passi és el documental Bolingo, el bosque del amor, d’Alejandro G. Salgado. En 30 minuts, el director explica el trajecte que realitzen les dones emigrants des del cor d'Àfrica fins al nord del Marroc a la recerca del somni europeu.

El 30 de setembre, el cicle canvia de lloc i hora. Es trasllada a La Unió, a les 18h. S’hi podrà veure Abans de la nevada, una coproducció noruega i iraquiana d’Hisham Zaman: una roadmovie amb origen a Síria sobre la família, l’amor, la dignitat i l’honor que retrata la col·lisió entre les tradicions autòctones i l’estil de vida occidental.

Per acabar, el 7 d'octubre es projectarà Beirut DC. Seeing de selt: un recull de curtmetratges rodats per adolescents libanesos i joves refugiats sirians.

Ajuntamentdeteia