El ple municipal recorda els Jordis

ple set2018El 20 de setembre de 2017, una concentració ciutadana davant de la conselleria d’Economia de la Generalitat per defensar la integritat de les institucions catalanes davant els escorcolls de la Guàrdia Civil va acabar motivant l’acusació de rebel·lió i l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Ahir, coincidint amb l’efemèride, el ple de l’Ajuntament de Teià va voler recordar el caràcter cívic i pacífic d’aquella manifestació.

L’alcalde, Andreu Bosch, va denunciar la situació d’indefensió que viuen els presos polítics i va assegurar que “aquelles detencions van desencadenar la repressió per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre i les seves conseqüències penals”. Bosch va desmentir la versió de la fiscalia amb el seu testimoni: “aquella tarda vaig ser davant la conselleria prop de tres hores i l’actitud dels Jordis va ser conciliadora, pacífica i respectuosa”.

El portaveu del PDeCAT, Francesc Ribas, també en va donar fer: “Hi vam passar moltes hores. Únicament s’ha construït un relat fals per destruir el nostre anhel d’aconseguir la llibertat per la via democràtica”, va dir, i va desitjar que el conflicte es pugui dirimir “més aviat que tard amb un referèndum acordat amb l’Estat”.

La portaveu de GT, Teresa Casellas, va assegurar que “tot el que està passant és molt trist i absurd”, i va posar com a exemple la recent imputació de Roger Español, el noi que va perdre un ull per una pilota de goma llançada per la Policia Nacional.

D'altra banda, tots els grups municipals van fer explícit el seu condol a la família del treballador municipal Pep Servera, mort el passat agost a causa d'una aturada cardíaca.

Acords plenaris
La sessió plenària d’ahir va donar curs, per unanimitat de tots els grups, a la modificació dels estatuts dels Consorci de Normalització Lingüística i a la ratificació de dos convenis de col·laboració en matèria de prevenció del risc d’incendi forestal: un amb la Federació d’ADF i la Diputació de Barcelona per a la redacció i actualització de plans de suport contra el foc, i un altre amb l’Ajuntament de Premià de Dalt per a l’execució de les franges perimetrals de protecció en aquelles urbanitzacions que, com Sant Berger, tenen parcel·les en els dos municipis.

Per últim, el ple també va acordar els dos dies festius d’obertura comercial de l’any 2019, que seran el 10 de novembre, vigília de Sant Martí, i el 29 de desembre.


Ajuntamentdeteia