Teià reivindica el mandat de l’1 d’octubre

30 set 2018El 30 de setembre es farà la cerimònia d’inauguració de la placa que donarà el nom de plaça de l’1 d’octubre de 2017 a la rotonda, fins ara innominada, que hi ha a l’entrada al nucli urbà de la població, a la confluència de la Riera amb el passeig del Castanyer i les avingudes de Massarosa i de José Roca Suárez Llanos.

Es tracta d’un plafó d’acer retolat amb la data de l’efemèride que se situarà sota l’àlber que hi ha en el vèrtex de l’aparcament de can Llaurador. L’elecció de l’emplaçament té un component simbòlic, ja que assenyala el punt des d’on moltes persones van fer guaita per alertar de la possible arribada de les forces de seguretat de l’Estat.

La descoberta de les plaques i del tòtem commemoratiu tindrà lloc a les 19.30h, amb un parlament de l'alcalde en nom de tota la corporació. D’aquesta manera, es dóna compliment a l’acord del ple de l’Ajuntament del passat 17 de maig en què tots els grups municipals (ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT) reconeixien la integritat cívica de totes les persones que van fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació, alhora que reiteraven el suport de l’administració local amb el procés d’emancipació nacional.

Concentració i marxa popular
Abans de l’acte oficial, les entitats sobiranistes de la població han convocat la ciutadania a concentrar-se a les 18.30h davant dels col·legis electorals que van albergar les urnes del referèndum: l’escola El Cim, La Unió i ca la Cecília.

A les 19h, els assistents iniciaran una marxa conjunta fins a la rotonda d’accés al nucli urbà per reviure l’esperit de les jornades de l’1 i el 3 d’octubre. En acabat, es projectarà un audiovisual confegit amb imatges que els organitzadors han anat recollint a través de les xarxes socials i que moltes persones els han volgut cedir, i es farà un brindis per la República amb cava i coca.

Documental sobre el 20-S
La commemoració dels fets de la passada tardor començarà divendres 28 de setembre a les 19.30h amb la projecció del documental 20-S a can Llaurador, a càrrec d’Òmnium Cultural. Es tracta de la reconstrucció del que va passar a la Conselleria d'Economia i Hisenda, la seu de la CUP i els carrers de Barcelona el 20 de setembre del 2017 a través del testimonis dels seus protagonistes.

Ajuntamentdeteia