Tres esportistes de Teià participen als Jocs Special Olympics

adaptat01Avui s’inauguren els Jocs Special Olympics, que se celebraran fins diumenge a Andorra i la Seu d’Urgell. Es tracta d’un esdeveniment esportiu que té com a finalitat fomentar valors com l’esport, la convivència, la inclusió i la visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El lema d’aquesta edició és Millor és qui ho intenta, en al·lusió a la voluntat de superació personal. Hi participaran 1540 esportistes catalans i andorrans, 112 procedents de la resta de l’Estat i 166 estrangers, que competiran en tretze disciplines esportives: atletisme, bàdminton, bàsquet, ciclisme, futbol sala, gimnàstica, handbol, hoquei, judo, natació, petanca, tennis i ping-pong. Un total de 600 voluntaris acompanyaran als esportistes i vetllaran per l’èxit de l’organització.

Futbol i bàsquet
Els primers Jocs Special Olympics a Catalunya van tenir lloc l’any 1988 a Lleida i des de llavors el certamen ha passat per altres ciutats catalanes com Calella, ara fa quatre anys. Precisament Calella i Mataró van ser els escenaris on el passat 24 de setembre es va donar la benvinguda al Maresme de la torxa olímpica, i el teianenc Vicente Garcia va fer de rellevista.

Aquests dies, els germans Karol i Vicente Garcia Combalia seran a Andorra amb la resta de companys de l’Atlètic de Masnou. El desembre de 2016, aquest club va crear un equip de futbol 7 adaptat com a part del seu projecte d’esport inclusiu. En l’actualitat, l’equip compta amb 11 jugadors, un entrenador i un seguit de col·laboradors que, de manera desinteressada, fan possible la pràctica del futbol entre joves de tot el Maresme. De fet, hi ha un altre jugador de Teià, l’Eduard Mariano, que s’hi ha incorporat recentment.

Els xicots hi entrenen cada divendres de 18 a 19h. Des del club expliquen que “això els ajuda a desenvolupar uns hàbits de convivència, independència i autonomia. Tot plegat redunda en el seu benestar físic i mental, i, com a esport d’equip, el futbol també els fa adonar de la importància de l’aportació individual dintre d’un col·lectiu”.

La Karol, que ara té 38 anys, és l’única noia de l’equip i està molt il·lusionada amb l’experiència, tot i que ja va participar en els Jocs Special Olympics celebrats el 2004 a Badalona, en la modalitat de natació.

Qui també serà als Jocs és l’atleta teianenc Fede Martellacci Castelli, que participarà en la competició de bàsquet que es disputarà a la Seu d’Urgell defensant els colors del Club Esportiu Fem Esport Mataró (FEM). Com a esportista, Martellaci també destaca per la seva trajectòria en proves de velocitat i de salt de llargada.

Ajuntamentdeteia