La Festa Major de Sant Martí ja treu el nas

FM2018Al llarg dels propers dies rebreu a la bústia de casa el programa de la Festa Major de Sant Martí d’enguany. Si no voleu esperar, podeu consultar l’agenda d’activitats en aquest enllaç, on també hi trobareu tota la informació per participar en els tres concursos relacionats amb la festivitat del patró: el concurs de relleno, el de balcons i el de fotografia.

La portada d’enguany és obra de Joel Duch. És feta seguint la tècnica del graffitti i representa en Batraci, la bèstia de foc de la Colla de Dimonis. Ella serà la protagonista del ball de lluïment que tindrà lloc el dissabte 3 de novembre i que comptarà amb el Drac de la Geltrú i les Forces Infernals de Poblenou com a convidats.

Més de 50 activitats
La diada de Sant Martí s’escau l’11 de novembre, però la Festa Major pròpiament dita començarà el dia 2 a l’església parroquial amb l’escenificació de la llegenda del patró i finalitzarà el dia 30 a La Unió amb la inauguració de l’exposició de fotografies La importància de dir-se Martí i el lliurament dels premis del concurs Fotomajor 2018.

Entre les dues dates, Teià serà escenari de més de 50 activitats per a tots els gustos i tipus de públic: jocs per a infants, contes, titelles, cercaviles, correfocs, exposicions, teatre, poesia, concerts i competicions esportives, entre més. El programa ha estat coordinat pels voluntaris de la Comissió de Festes i compta amb la participació de 25 entitats i associacions del poble, i la col·laboració de la immensa majoria de negocis i establiments comercials del poble.

L’envelat, principal novetat
El regidor de Cultura, Francesc Ribas, enumera dues novetats. D’una banda, el nou asfaltat del passeig de la Riera, que serà estrenat amb motiu del correfoc del 3 de novembre, la trobada de gegants del dia 4 i la baixada de vehicles sense motor del dia 10.

En segon lloc, Ribas explica que Teià recuperarà la tradició de l’envelat, en substitució del pavelló poliesportiu. “La carpa s’instal·larà a l’esplanada de can Bruguera, a tocar de la Riera i del parc de can Godó”, avança. Per al regidor es tracta d’una bona notícia, ja que “donarà més caliu i facilitarà la integració amb altres espais i activitats”, la qual cosa pot redundar també en un augment de la participació. L'envelat acollirà el dia 9 la Nit Jove amb el grup de reggae Koers, l'Orquestra Mitjanit i DJ Sendo, i, el dia 10, el sopar de disfresses de Festa Major, que enguany prendrà el món del circ com a font d’inspiració, i el ball de gala amb l’Orquestra Europa.

Aniversaris rodons
Enguany, el pregó inaugural del dia 2 a la plaça de Catalunya recaurà en la colla del Sac i Ganxo coincidint amb el 20è aniversari de l’espectacle més especial de La Palma.

El 4 de novembre, la Coral Esclat celebrarà a l'església els seus 40 anys amb una recopilació de peces que ha interpretat en algun moment de la seva trajectòria, acompanyada per un excel·lent grup de músics i la col.laboració dels cors Atàlia i Picarol.

Agraïments
L’Ajuntament vol fer extensiu el seu agraïment als propietaris de can Bruguera per la cessió del terreny per instal·lar-hi la carpa de l’envelat i a l’empresa Basetis per haver contribuït a desenvolupar una aplicació informàtica que perfeccionarà la dinàmica del joc en equips Què d’aquí.

Ajuntamentdeteia