Teià mantindrà congelada la pressió fiscal

vistaEl ple de l’Ajuntament celebrat ahir dijous va aprovar les ordenances fiscals per a 2019 amb el vot favorable de tots els grups municipals: ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT.

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Teià tornarà a rebaixar el coeficient de l’Impost de Bens Immobles (IBI) de naturalesa urbana per tal de no incrementar la pressió fiscal sobre els contribuents. El regidor d’Hisenda, Yago Albert, va explicar que “hem ajustat el tipus de gravamen del 0,78 al 0,765 per compensar l’augment de la base liquidable, ja que la revisió cadastral vigent des de 2010 repercuteix l’increment del valor nominal dels immobles a raó d’un 10% anual fins a 2020”. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament espera recaptar el mateix import que el 2018: 2.950.000 euros.

Bonificacions per a famílies nombroses
A més, el ple va ampliar els trams de bonificació en l’impost per a famílies nombroses. D’una banda, s’estén el valor cadastral dels habitatges susceptibles de beneficar-se’n dels 205.000 euros de 2018 als 240.000 de 2019, i, de l’altra, s’estableix un nou escalat de descomptes sobre la quota íntegra, d’acord amb la taula adjunta.

taula bonificacionsPer acollir-se a qualsevol d’aquests supòsits, cal aportar el carnet de família nombrosa i el full d’empadronament, i acreditar que l’habitatge en qüestió constitueix el domicili principal de la unitat familiar.

El ple també va aprovar l’exempció del pagament de plusvàlues en l’impost de transmissions patrimonials en aquells casos en què es pugui demostrar de forma fefaent que el bé immoble no ha vist incrementat el seu valor en una operació de compra-venda. Tampoc no n’estaran subjectes els béns que procedeixin d’un règim de copropietat a un sol titular, en les mateixes condicions de les assenyalades.

Prevenció d’incendis
El ple va actualitzar el preu públic del servei de manteniment de franges de protecció d’incendis forestals, a raó d’una repercussió per metre quadrat que depèn de les característiques de cada urbanització: 0,0511 euros/m2 a la Molassa; 0,1626 euros/m2 a Gran Vista; 0,1928 euros/m2 a Santa Fe-Assumpció-Paradís, i 0,2045 euros/m2 a les Delícies.

El ple va introduir una taxa de columbari per la prestació de cementiri de 247 euros, atès que fins ara només existia la de nínxol, i va revisar la taxa del lloguer de dependències municipals, a raó de 60 i 90 euros les dues primeres hores a can Llaurador i La Unió, respectivament, i de 15 euros per hora addicional.

Altres acords
Per acabar, el plenari va donar el vistiplau a la transferència de crèdit de 20.000 euros destinats a arranjar els camins i els desperfectes causats pel darrer episodi de pluges, procedents del fons de contingència per a situacions d’emergència o sobrevingudes. Abans de cloure la sessió, l’alcalde, Andreu Bosch, va desitjar a tots els presents que gaudissin de la Festa Major de Sant Martí i en va mostrar el mocador de l’edició d’enguany.

Ajuntamentdeteia