Intensifiquen la vigilància policial per prevenir robatoris

vistaEn els darrers dies, la Policia Local de Teià i els Mossos d’Esquadra han reforçat els seus operatius de vigilància per reduir al màxim la comissió de nous robatoris en domicilis particulars. La campanya de seguretat pretén fer front a l’adveniment de diversos factors estacionals que faciliten la impunitat dels lladres.

Per al cap de la Policia Local, Norberto Fernández, el principal contratemps és l’adopció de l’horari d’hivern, “que fa que es faci fosc abans”. Però n’hi ha d’altres, com les absències temporals dels domicilis en ocasió dels ponts de Tots Sants i del 6 i 8 de desembre, o les vacances de Nadal.

Més robatoris a l’hivern
Des del mes d’octubre s’observa un repunt en el nombre robatoris al Baix Maresme. Durant la setmana passada es van rebre un total de 28 avisos d'alarma a l’Àrea Bàsica Policial de la comissaria dels Mossos a Premià de Mar, essent els municipis més afectats tots els de dalt: Tiana, Alella, Teià, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt i Cabrils, a causa del predomini de la tipologia urbanística de casa amb jardí.

Segons fonts policials, en aquests moments hi hauria dos grups de lladres operant a la zona, un dels quals s’ha mostrat especialment actiu a Teià i el Masnou.

Consells d’autoprotecció
Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè extremi les mesures de seguretat quan surt de casa, sobretot entre les 17 i les 21h: connectar alarmes, obrir els llums amb temporitzador quan es fa fosc, tancar les portes sempre amb clau i protegir les finestres més accessibles.

L’alcalde, Andreu Bosch, recorda la necessitat de “trucar sempre als cossos policials davant de qualsevol comportament o vehicle que ens faci sospitar”.

Per la seva part, la Policia Local ha reforçat els seus efectius per a tasques de control i patrullatge, i l’helicòpter dels Mossos torna a sobrevolar la zona, a petició dels ajuntaments afectats. De fet, en les darreres setmanes s’han produït nombroses detencions en alguns municipis de l’entorn, com Vilassar de Dalt, que estan sent investigades pels Mossos i que podrien ajudar a esclarir l’autoria d’alguns d’aquests delictes i a donar noves pistes per a la desarticulació d’altres bandes.

Càmeres a Teià
Tot i que les càmeres de videovigilància no eviten els robatoris, poden ser elements de dissuasió i ajudar a la investigació policial posterior. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Teià ja ha encarregat la col·locació d’un lector de matrícules a mode de prova a la zona de la Vinya que entrarà en funcionament ben aviat. El regidor de Governació, Yago Albert, explica que el consistori disposa d’un pla per a la instal·lació d’un sistema de càmeres a la via pública, i informa que es dotarà econòmicament el 2019 per poder-lo implantar de forma progressiva.


Ajuntamentdeteia