La cultura popular impregna la diada de Sant Martí

IMG 20181104 WA0003La Festa Major és el millor i més complet aparador de la riquesa de la tradició popular teianenca. El passat cap de setmana en vam veure les primeres mostres: una plantada i cercavila de gegants diumenge al matí, precedides dissabte al vespre d’un ball de lluïment de bèsties de foc, un correfoc infantil i un gran aquelarre protagonitzat per la Colla de Dimonis que va omplir foc i sofre els carrers del centre urbà, amb la participació de l’Escola d’Arts Escèniques Bibiana Morales.

‘Relleno’, sardanes i repic de campanes
Demà dissabte, 10 de novembre, es reprenen les activitats a l’entorn de la diada de Sant Martí. A migdia, la plaça de missa serà l’escenari del ball de llancers protagonitzat pels dansaires de Teià Tradició Viva i altres colles vingudes de Martorelles, Sant Feliu de Buixalleu i Sant Feliu de Codines.

A les 14h es farà el primer repic de campanes i a les 18h l’envelat de can Bruguera acollirà el concert de gala de Festa Major, a càrrec de l’Orquestra Europa. En acabat, a les 20h tindrà lloc l’acte de lliurament dels guardons del Tei de Plata i del Teianenc de l’any a La Unió.

L’endemà diumenge a les 9h es farà la segona repicada de campanes per celebrar la festivitat del patró. A les 11h se celebrarà l’ofici de Festa Major i la cantada dels goigs per part del cor parroquial, i, en acabat, es farà la tradicional fotografia de grup amb tots els Martins i Martines del poble i es donarà pas a una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Granollers. A la mitja part de l’aplec s’oferirà als assistents un tast de relleno: les típiques pomes farcides de carn.

Al vespre, la Comissió de Festes convidarà tothom a pa amb vi i sucre mentre es projecta el recull d’imatges de la Festa Major, i aquesta s’acomiadarà definitivament fins l’any vinent amb una botifarrada i l’encesa del campanar de l’església amb pirotècnia.

Ajuntamentdeteia