Teià rebrà aigua de la dessaladora del 19 al 27 de novembre

aigua01Com ja va passar durant uns dies el passat mes de març, Teià i altres poblacions del Baix Maresme experimentaran un canvi puntual en l’origen de l’aigua destinada al consum domèstic de les llars. Del 19 al 27 de novembre, aquests municipis rebran aigua procedent de la planta dessaladora de Blanes en una proporció del 75% barrejada amb aigua del Ter. A partir del dia 28 es tornarà a la normalitat.

El canvi de procedència de l’aigua subministrada és totalment aliè a l’Ajuntament i a l’empresa concessionària del servei d’abastament, Sorea. L’estratègia d’explotació dels recursos hídrics depèn de l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA), d’acord amb l’estat de les reserves d’aigua o bé per altres circumstàncies de tipus operatiu. En aquesta ocasió, l’arribada d’aigua de la dessaladora obeeix als treballs de manteniment que Aigües Ter-Llobregat (ATLL) ha de dur terme a l’estació potabilitzadora de Cardedeu. Aquesta instal·lació situada al Vallès és la que habitualment abasteix el Baix Maresme amb aigua de la conca hidrogràfica del Ter en un percentatge que se situa entre el 95 i el 100%.

Diferències de gust i olor
L’aigua dessalada ofereix totes les garantia sanitàries que estableix la normativa reguladora de les aigües de consum humà, si bé té una percepció organolèptica diferent pel que fa al sabor i l’olor. La causa és deguda a les diferències en la proporció de sals minerals: l’aigua del Ter té una mineralització mitjana, amb una proporció majoritària de calci i bicarbonats, mentre que l’aigua dessalada té una mineralització molt més dèbil.

Tall de subministrament el dia 19
D’altra banda, Sorea ha informat que el proper dilluns 19 de novembre es produirà un tall en el subministrament de 9 a 14h en el servei a les llars situades a la carretera d’en Sarró; els carrers de can Bassols, Comte de Godó, Sebastià Dalmau, Empordà, Eucaliptus, Pompeu Fabra i Salvat-Papasseit; la plaça de les Ordidores i Teixidores i els torrents d’Aroles, can Lladó, can Móra i can Mateu.

Ajuntamentdeteia