Instal·len un lector de matrícules i en programen dos més per combatre els robatoris

lectorEl passat desembre es va instal·lar a Teià el primer lector de matrícules per combatre els robatoris a domicilis. La càmera es troba situada a la intersecció de l’avinguda de Joan XXIII i el carrer d’Ernest Lluch, i també cobreix l’entrada i sortida del Camí d’Alella.

Per les mateixes dates, el ple de l’Ajuntament va aprovar el pressupost municipal per a 2019. L’alcalde, Andreu Bosch, explica que “s’hi han previst 30.000 euros per a la instal·lació de dues càmeres addicionals que es col·locaran en altres punts de la població, així com la creació d’una nova plaça d’agent de la Policia Local”.

24 hores, 365 dies
El sistema d’identificació funciona els 365 dies de l’any, amb independència de l’hora del dia o de la nit i de les condicions meteorològiques. La càmera llegeix les matrícules dels vehicles que circulen pel punt de control i les compara de forma automàtica amb les bases de dades policials de vehicles sospitosos. Quan el sistema detecta una coincidència es genera una alarma que és enviada en temps real a un servidor de la Policia Local a través d’un ordinador amb un software específic, la qual cosa permet activar l’operatiu de seguretat per intentar interceptar el vehicle en qüestió.

Més que tractar-se d’una mesura preventiva o dissuasiva, l’experiència derivada de la implantació d’aquest sistema en d’altres municipis de l’entorn com Alella, Tiana o Premià de Dalt s’ha revelat especialment útil en la fase d’investigació, ja que la gravació d’imatges ajuda als Mossos d’Esquadra a esclarir l’autoria d’alguns dels delictes i poder-los imputar a una determinada banda.

Ajuntamentdeteia