Balls i gastronomia, noves apostes de La Unió per aquest trimestre

ball de bot TFEl programa de cursos de La Unió del primer trimestre de 2019 posa l’accent en les activitats relacionades amb la música i la gastronomia. Aquesta impuls és degut, en bona part, a la col·laboració de l’Ajuntament amb Taliano Folk: una nova entitat dedicada a la promoció de la música, el cant i el ball tradicional de Catalunya i d’arreu.

Activitats familiars
En concret, Taliano Folk organitzarà properament dues sessions familiars, dissabte al matí. El 26 de gener, a partir de les 10.30h, la mestra de danses Raquel Terraza conduirà un taller de bot familiar per aprendre a ballar jotes, boleros i altres balls mallorquins, coincidint amb la celebració dels foguerons i la festivitat de Sant Antoni. L’activitat està adreçada a pares, mares i infants a partir de 4 anys.

Més endavant, el dissabte 2 de març, d’11 a 13h, serà el torn d’un taller per aprendre el ball de carnaval de la població navarresa de Lantz, així com d’altres balls de carnestoltes. L’activitat serà dirigida pel mestre de danses Joan Codina i està especialment recomanada per a adults i joves majors de 10 anys.

Entremig, el dissabte 23 de febrer a les 10.30h, la Regidoria de Cultura ha programat un taller familiar de Lindy Hop per aprendre a fer coreografies en grup a ritme de swing.

Dansa africana i Banda Municipal
D’altra banda, el dimarts 5 de febrer al vespre començarà un curs de quatre sessions d’iniciació a la dansa africana en què es treballarà l’expressió i la consciència corporal; la coordinació, la dissociació i les passes; els exercicis de relaxació, i la creació de petites coreografies.

L’oferta musical de La Unió es completa amb els assajos setmanals de la Banda Municipal de Teià. Si voleu formar-ne part, només heu de passar-hi qualsevol dijous de 20.30 a 22h i us n’informaran.

Gastronomia
Pel que fa a l’aposta culinària, La Unió ha previst dos tallers: un per aprendre receptes sense sucre (el divendres 8 de febrer, a les 19h) i un altre per preparar salsa barbacoa, salsa tàrtara i salsa tzatziki (divendres 15 de març, a les 19h). Entre les dues dates es farà, dissabte 9 de febrer, una visita i un tast de diferents varietats de xocolates al Museu de la Xocolata de Barcelona. El programa d’excursions finalitzarà el diumenge 10 de març amb una sortida guiada al Park Güell per conèixer els secrets de l’arquitectura d’Antoni Gaudí i la seva inspiració i interacció amb la natura.

Per conèixer-ne l’horari i els preus de cada proposta, consulteu el programa d’activitats del trimestre clicant en aquest enllaç.


Ajuntamentdeteia