Teià amplia la bonificació de la T10 de bus urbà dels 18 als 25 anys

t10El passat dijous, 21 de març, l’Ajuntament de Teià va adoptar diversos acords plenaris amb el vot favorable de tots els grups municipals: ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT.

Entre els punts més destacats s’hi compta la proposta de la Regidoria de Joventut per ampliar dels 18 als 25 anys l’edat per gaudir de la targeta bonificada de 10 viatges. Es tracta d’un títol de transport integrat propi de l’Ajuntament de Teià que es pot fer servir en tots els recorreguts de les línies de bus C-8 i C-15 i dins de la primera zona tarifària.

Fora de l’àmbit local, les competències en aquesta matèria pertanyen a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que ja té implantats altres títols subvencionats com la T-16 (gratuïta per a adolescents de 12 a 16 anys) o la T-jove.

El regidor de Joventut, Andreu Porta i Espelt, va explicar que l’ampliació de la bonificació de la T-10 municipal dels 18 als 25 anys obeeix a dos objectius: igualar el topall d’edat amb la T-jove i promocionar l’ús del transport col·lectiu per raons de sostenibilitat i seguretat en la conducció, en detriment del vehicle privat.

Segons el Pla Local de Joventut, només el 14% dels joves teianencs fa servir l'autobús amb regularitat en els seus desplaçaments, si bé el 57% l'utilitza esporàdicament. A partir d’ara, els 520 joves d’entre 16 i 25 anys que viuen al poble tindran la possibilitat d’adquirir les T-10 integrades d’una zona al preu bonificat de 8,25 euros; la qual cosa representa un estalvi econòmic d’1,95 euros.

La Regidoria de Joventut estima que es podrien vendre al voltant de 400 targetes durant el primer any d’implantació d’aquesta mesura.

Majors de 65 anys
Des de fa anys, l’Ajuntament de Teià ofereix també un títol integrat de 10 viatges d’una zona per a persones majors de 65 anys. L’any 2018 se’n van vendre 748.

Els dos títols subvencionats –per a gent gran i per a joves– es poden adquirir a les oficines de Recaptació de l’Ajuntament en horari d’oficines: de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous de 17 a 20h.


Ajuntamentdeteia