El Maridatge dels Sentits, del 30 d'abril al 5 de maig

3r maridatge sentitsPer tercer any consecutiu, Teià ja es prepara per acollir el Maridatge dels Sentits: un esdeveniment social que conjuga la fira del perfum, la flor i la gastronomia amb el Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent i amb un munt d’activitats per a tots els públics.

Avui, els organitzadors del festival, encapçalats per l'Ajuntament i l'empresa local Ainea Perfums, han donat a conèixer la imatge gràfica de l’edició d’enguany, que es desenvoluparà del 30 d’abril al 5 de maig a causa de les diverses convocatòries electorals. El cartell representa un rostre femení cobert per un esclat d’experiències sensorials damunt d’un fons blanc, que és el color de la flor protagonista del 2019: el gessamí.

Al costat d’aquesta planta, que inspirarà el Concurs de perfumeria, els Corresponsals del Casal de Joves s’han proposat popularitzar-ne una altra, el muguet o lliri de maig, i faran com a França, on el primer de maig, coincidint amb la festa del treball, es venen ramets d’aquesta flor per regalar a les persones estimades.

Sopar a quatre mans
Els actes del Maridatge començaran el dimarts 30 d’abril a Ca l’Antiga a les 21h amb un Sopar dels Sentits a quatre mans, a càrrec de la xef biodinàmica Iolanda Bustos i el campió del món de pizzes Fabián Martín. Vinguts especialment dels seus establiments de restauració a Regencós i Puigcerdà, respectivament, Bustos i Martín delectaran els comensals amb un menú de 50 euros maridat amb vins de la DO Alella format per un entrant de tàrtar de tomàquet; un primer plat de carpaccio de sípia amb pebre vermell, pèsols del Maresme i herbes i flors silvestres; un segon plat de coquelet de bresse amb festucs i orellanes sobre un jaç d’arròs amb gessamí, i unes postres de tiramisú de mango. Tot plegat, acompanyat per un Marfil Clàssic 2018 d’Alella Vinícola, un AA Cau d’en Genís 2018 d’Alta Alella Mirgin, un Foranell Garnatxa Blanca 2014 de Quim Batlle i un Titiana Pansa Blanca de Raventós d’Alella.

concurs 2018Concurs de perfumeria
L’1 de maig a les 10.30h tindrà lloc la inauguració de la mostra de fragàncies del II Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent, a Ca l’Antiga. A partir d’aquell moment, totes les persones que vulguin podran ensumar les essències participants i votar-les a Ca l’Antiga o a La Unió fins al migdia del dissabte 4 de maig. Aquell dia a les 18.30h es farà la cerimònia de lliurament de premis, que comptarà amb la presència dels representants de Beauty Cluster Barcelona i de diverses empreses del sector.

Fira del perfum, flor i gastronomia
La fira de carrer amb paradetes especialitzades en perfumeria, flora i articles de regal se celebrà el cap de setmana del 4 i 5 de maig a l’entorn del Torrent de Casa Bru: dissabte d’11 a 15h i de 17 a 21h, i diumenge d’11 a 15h. Al Passeig de la Riera s’ubicarà l’espai dedicat a la gastronomia i els productes artesans. Per fer-hi ambient, el centre urbà es guarnirà especialment per a l’ocasió amb creacions florals fetes pels jardiners del poble amb plantes dels vivers locals, sota la direcció artística de Jordi Abelló.

Més presència del vi
Enguany, l’Ajuntament de Teià ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci d’Enoturisme DO Alella per reforçar la presència del vi del territori durant el festival. Fruit d’aquest acord, l’1 de maig a les 13h es farà un Enotast a la plaça de Catalunya en què es maridaran les propostes gastronòmiques del Restaurant Ca La Rosi amb vins de la DO Alella.

IMG 20180716 WA0029Oferta gastronòmica
Un dels punts forts del Maridatge dels Sentits és l’oferta culinària del cap de setmana.

Dissabte 4 de maig, els Corresponsals del Casal de Joves es cuidaran de la proposta gastronòmica de 13.30 a 15h, que estarà acompanyada pel grup musical Ballaveu per gentilesa de Taliano Folk. L’endemà diumenge a les 13h, els paradistes del Mercat Municipal i el Consorci d’Enoturisme DO Alella oferiran una nova edició de l’experiència Mercats amb DO a base de tapes elaborades amb productes de proximitat i vins del territori.

Pel que fa als vespres, dissabte a les 20h i diumenge a partir de les 19h, la plaça de Sant Martí acollirà el bo i millor dels restaurants i pastisseries de Teià i dels municipis veïns, així com diversos elaboradors de vins de la DO Alella i de cerveses artesanes. La vetllada de dissabte estarà amenitzada per la Banda Municipal de Teià, seguida de l’actuació musical de Gemma Humet i Toni Xuclà.

 
 
 
 

Ajuntamentdeteia