Amplien a 750 euros el topall per obtenir ajuts al lloguer d’habitatges

hpoLa Generalitat de Catalunya ha atès la sol·licitud dels ajuntaments i del Consell Comarcal del Maresme i ha ampliat el topall màxim del preu del lloguer subvencionable fins als 750 euros mensuals. Fins l'any passat només podien optar a l'ajut les persones que pagaven com a màxim 600 euros de lloguer mensual, una quantitat desfasada que deixava fora de la convocatòria moltes famílies que suporten un lloguer superior, tot i trobar-se en risc d’exclusió residencial.

Amb aquesta actualització, el topall s’aproxima als preus reals del mercat immobiliari, ja que l'accés a l'habitatge és la principal causa de pobresa al Maresme, segons constata l’Institut d’Estudis Demogràfics al seu avanç sobre la diagnosi de la vulnerabilitat social al Maresme encarregat pel Consell Comarcal.

Des d’ara i fins al 7 de juny, l’àrea de Serveis Socials Bàsics, ubicada a ca la Cecília, tramitarà les peticions d'ajuts de lloguer d'aquelles persones que compleixin les condicions fixades a la convocatòria. Per agilitar-ne l'atenció, les persones sol·licitants hauran d’aportar la documentació requerida. En tots els casos cal concertar una entrevista al telèfon 93 555 12 34 de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous de 17 a 20h.

Requisits i documentació
El termini per sol·licitar la prestació finalitza el 7 de juny. Segons els requisits de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l'import de l’ajut pot arribar a un màxim de 200 euros mensuals, sense excedir mai el 30% dels ingressos de la unitat de convivència. El preu del lloguer no pot ser en cap cas superior als 750 euros mensuals. Per a famílies nombroses, l’import màxim de lloguer mensual pot arribar als 900 euros.

Hi poden optar totes les persones arrendatàries que estiguin al corrent de les seves obligacions i tinguin uns ingressos familiars entre 0,6 i 2,8 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC); això és: entre 4.780 i 22.558 euros anuals. En qualsevol cas, l'habitatge objecte de la subvenció ha de constituir el domicili habitual i permanent del sol·licitant, que ha d’estar-hi empadronat i no pot disposar de la titularitat de cap altre habitatge.

Trobareu tots els detalls de la convocatòria, així com de la documentació requerida en aquest enllaç.


Ajuntamentdeteia